Трибютът ABBA THE SHOW с музиката на уникалните шведи идва за пръв път в България

ABBA THE SHOW, най-грандиозният и успешен спектакъл, посветен на музиката на незабравимия шведски квартет, идва в София това лято! 
 
На 3 юни, събота, в Зала 1 на НДК мащабната продукция ще представи не едно, а две шоута (от 17:30 и от 20:30 ч.), за да могат максимален брой фенове да се сдобият с билети.
 
ABBA THE SHOW, оценявано като "най-автентичното ABBA трибют шоу досега" е излизало на сцена над 800 пъти пред повече от 2 милиона души в близо 50 страни по цял свят. 
 
Световната му премиера е още през 2007 г. в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон и оттогава фурорът практически не е спирал. Турнето е обиколило планетата – от цяла Европа до Южна Америка, Япония, Индия, Филипините и САЩ (където прави три исторически sold-out концерта в прочутия "Hollywood Bowl"). Една от най-сензационните дати е в Сао Пауло, Бразилия, където го гледат близо 70 000 души.
 
Зад този феноменален успех стоят четирима искрено влюбени в ABBA музиканти и голям екип от първокласни продуценти и инструменталисти, включително оригинални членове от концертната група на ABBA. "Лицето" и основните гласове на шоуто са две шведки, Камила Далин и Катя Норд, които са страстни почитателки на ABBA още от деца и през 1996 г. се събират с идеята за трибют група, която кръщават Waterloo. Оказват се толкова добри – и като гласове, и като сценично присъствие, че получават личната "благословия" на взискателните Бьорн Улвеус и Бени Андершон. Следва успех в различни ТВ шоута и през 2001 г. идва шансът за сътрудничество с големия скандинавски промоутър CSB и създаването на мащабното, висококачествено ABBA THE SHOW. 
 
Спектакълът включва всички периоди на групата, започвайки с хита от Евровизия  "Waterloo" и минава през любими парчета като "SOS", “Mamma Mia", “Dancing Queen", “Money Money Money", “Knowing Me Knowing You" и много други.
 
Да, в годините, когато ABBA бяха на върха, за жалост Желязната завеса не ни позволи да ги видим и чуем на живо. Няма да мине през България и уникалната виртуална магия ABBA Voyage. Но прекрасната им музика винаги е била с нас, винаги е звучала като един жизнерадостен, спонтанно подтикващ към танци саундтрак на щастливите и романтични моменти в живота ни. И ето – сега имаме чудесната възможност да се потопим в празника, който винаги е бликал от музиката на ABBA, да се усмихнем и да се заредим с позитивни емоции за цялото лято.
 
Билети за ABBA THE SHOW на 3 юни 2023 г. от 17:30 ч. и от 20:30 ч. в зала 1 на НДК са в продажба в мрежата на Bilet.bg, онлайн на sme.bilet.bg и на касата на Билетен център НДК.
 

Свързани новини

ABBA получиха шведско рицарско звание

06.06.2024

Агнета от ABBA представи солов сингъл

31.08.2023

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023

"Voyage" на ABBA стана мултиплатинен

09.11.2022

Новините покрай АBBA не спират

13.04.2022