"Voyage" на ABBA получи мултиплатинен сертификат

Любимата музикална четворка ABBA отпразнува годишнината от премиерата на десетата си студийна колекция "Voyage" с 2,5 милиона продадени копия по целия свят.
 
След близо 40-годишна пауза групата бе удостоена с плакет по повод голямото постижение, който прие Бени от името на ABBA. Още с издаването си "Voyage" завоюва първото място в 18 държави, включително Великобритания, Швеция, Франция, Германия и Австралия.
 
През 2021 г. шведската сензация бе номинирана за първи път в кариерата си за "Грами" за "Запис на годината" за "I Still Have Faith In You", както и за наградата BRIT в категория "Най-добра международна група".  
 
Както всички предишни музикални творби на ABBA, "Voyage" е написан и продуциран от Бени и Бьорн от групата, а аранжиментите се допълват от вечните вокали на Агнета и Ани-Фрид.  В продължение на четири години четворката работи в студиото на Бени Стокхолм, където завършват десетте песни в новия албум.
 
"Voyage" включва "I Still Have Faith In You" и "Don't Shut Me Down" - първите две заглавия, записани по време на сесиите в Стокхолм и изпълнени на концерта ABBA Voyage, който бе открит в ABBA Arena през май 2022 г. в Лондон, заедно със сетлист от най-големите им хитове. 
 
С близо 400 милиона продадени албума, множество #1 песни и над 16 милиона седмични стрийма в дигиталните платформи, ABBA е една от най-успешните музикални формации за всички времена.
 
Още от пробива си с "Waterloo" през 1974 г. творчеството на ABBA завладява сърцата на слушатели по целия свят. Днес създадените от тях песни успяват да преминат границите на времето. Първоначално издадената през 1992 г., колекцията ABBA Gold наскоро стана първият запис в историята, прекарал хиляда седмици в класацията за албуми на Обединеното кралство. През 2010 г. ABBA бе включена и в Залата на славата на рокендрола. 

Свързани новини

Агнета от ABBA представи солов сингъл

31.08.2023

ABBA THE SHOW вече и у нас

28.03.2023

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023

Новините покрай АBBA не спират

13.04.2022

Ренесансът на плочите

04.01.2022