Графа и Веско Ешкенази създават магия в общата си песен "Ванилия"

Влади Ампов-Графа и Веско Ешкенази, създават красота и хармония в общата им песен "Ванилия". Видеото ни пренася в атмосферата на Амстердам, където Графа, Веско Ешкенази и актрисата Боряна Маноилова разказват красива романтична история.  
 
 
"Песента "Ванилия" има дълга история", разкрива Графа и продължава: "Написах мелодията, когато бях на 17, текстът дойде 9 години по-късно. "Ванилия" е много специална за мен, включих я в програмата си за концерта в Арена Армеец, като добавих нова музикална част с развитие на вокалната линия. При изпълнението й пред 14 хилядната публика, усетих въздействието й върху феновете и силната емоция, която струи от нея.
 
Когато с Веско Ешкенази решихме да направим обща песен, чух в съзнанието си как неговата цигулка засвирва темата на "Ванилия" и знаех, че ще звучи приказно, ако я запишем заедно. Исках гласът ми и цигулката на Веско Ешкенази да са в постоянен диалог и написах партията му, така че да се допълват взаимно, а аранжиментът да ги обгръща и извисява. Експериментирах със звуци, различни китарни партии, филтрирана дръм секция, вокодери и пространствен саунд дизайн. Получи се вълшебно и филмово.
 
Интуицията ме насочи към правилния избор на режисьор за "Ванилия". Васил Стефанов и Стефка Николова избраха Амстердам за естествен декор и създадоха красиво видеопроизведение с участието на изключително талантливата актриса Боряна Маноилова."
 
За участието си във "Ванилия", виртуозният цигулар Веско Ешкенази скромно споделя: "За мен е голяма гордост да съм част от този вълнуващ проект. Имаше моменти, в които не бяхме сигурни, че ще успеем да го осъществим в тези сложни времена. По време на снимките в Амстердам обаче разбрах, че красивото музикално произведение "Ванилия", ще получи визуализацията, която заслужава. Режисьорският екип се справи брилянтно,  а аз съм щастлив, че съм част от цялата магия, която "Ванилия" носи в себе си."

Свързани новини

Графа пуска големия си концерт на филм

09.02.2024

Графа отблизо

23.11.2023

Ново видео от Графа

19.10.2023

Звездата смая десетките хиляди фенове

02.10.2023

Концертът на Графа наближава

27.09.2023