Графа и Веско Ешкенази създават магия в общата си песен "Ванилия"

Влади Ампов-Графа и Веско Ешкенази, създават красота и хармония в общата им песен "Ванилия". Видеото ни пренася в атмосферата на Амстердам, където Графа, Веско Ешкенази и актрисата Боряна Маноилова разказват красива романтична история.  
 
 
"Песента "Ванилия" има дълга история", разкрива Графа и продължава: "Написах мелодията, когато бях на 17, текстът дойде 9 години по-късно. "Ванилия" е много специална за мен, включих я в програмата си за концерта в Арена Армеец, като добавих нова музикална част с развитие на вокалната линия. При изпълнението й пред 14 хилядната публика, усетих въздействието й върху феновете и силната емоция, която струи от нея.
 
Когато с Веско Ешкенази решихме да направим обща песен, чух в съзнанието си как неговата цигулка засвирва темата на "Ванилия" и знаех, че ще звучи приказно, ако я запишем заедно. Исках гласът ми и цигулката на Веско Ешкенази да са в постоянен диалог и написах партията му, така че да се допълват взаимно, а аранжиментът да ги обгръща и извисява. Експериментирах със звуци, различни китарни партии, филтрирана дръм секция, вокодери и пространствен саунд дизайн. Получи се вълшебно и филмово.
 
Интуицията ме насочи към правилния избор на режисьор за "Ванилия". Васил Стефанов и Стефка Николова избраха Амстердам за естествен декор и създадоха красиво видеопроизведение с участието на изключително талантливата актриса Боряна Маноилова."
 
За участието си във "Ванилия", виртуозният цигулар Веско Ешкенази скромно споделя: "За мен е голяма гордост да съм част от този вълнуващ проект. Имаше моменти, в които не бяхме сигурни, че ще успеем да го осъществим в тези сложни времена. По време на снимките в Амстердам обаче разбрах, че красивото музикално произведение "Ванилия", ще получи визуализацията, която заслужава. Режисьорският екип се справи брилянтно,  а аз съм щастлив, че съм част от цялата магия, която "Ванилия" носи в себе си."

Свързани новини

Пет града в страната посрещат Графа

27.02.2024

Графа пуска големия си концерт на филм

09.02.2024

Графа отблизо

23.11.2023

Ново видео от Графа

19.10.2023

Звездата смая десетките хиляди фенове

02.10.2023