Дрейк стана поредният артист, който бойкотира наградите Грами

Дрейк оттегли двете си номинации за награди "Грами" на предстоящата на 31 януари церемония.
 
Рапърът е номиниран за най-добър рап албум за "Certified Lover Boy" и за най-добро рап изпълнение за песента си "Way 2 Sexy", с участието на Future и Young Thug.
 
Но Дрейк и екипът му изненадващо са оттеглили и двете номинации, като не се предвижда да има заместващи претенденти в тези категории. 

The Weeknd бойкотира Грами Академията, след като остана без нито една номинация

Не е ясна точната причина защо един от най-успешните изпълнители през годината не признава номинациите си. Сп. Variety пише, че 35-годишният канадец първо се е консултирал с мениджърите си.
 
Оттеглянето бележи най-новата глава в спорната връзка на канадската звезда с шоуто, което от своя страна има имиджа на най-важната нощ в музиката и звукозаписната институция в САЩ.
 
Изданието припомня, че през 2018 г. Дрейк отказа да представи албума си "More Life",  защото хитовият му сингъл "Hotline Bling" спечели за най-добра рап песен през 2017 г., въпреки че не включва рап. 
 

След това, през 2019 г. Дрейк, заедно с рапъра Кендрик Ламар и Чайлдиш Гамбино отказаха да пеят на церемонията. Той все пак  прие наградата си за най-добра рап песен за "God’s Plan", но използва речта си, за да хвърли много упреци към легитимността на цялата церемония. 

Номинации за наградите Грами 2022

Тази година в номинациите води многожанровият музикант Джон Батист, който е претендент в 10 категории. След него са R&B звездата HER и поп изпълнителят Джъстин Бийбър. 

Свързани новини

Тейлър Суифт с рекорд на "Грами"

05.02.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Заради обвиненията в насилие

24.01.2024

''Грами'' посмъртно

17.11.2023

Радост и сълзи!

14.11.2023