The Cure обявиха европейско турне

Една от най-знаковите ню уейв групи The Cure обяви, че догодина стартира 44-дневно турне в Обединеното кралство и Европа.

Изпълнителите на емблематичната "Friday I'm In Love" ще стартират концертите си от Рига, Латвия на 6 октомври, преди да приключат с пет концерта във Великобритания. Финалът е планиран в лондонската SSE Arena на 11 декември.

Феновете ще получат 135-минутно шоу с най-големите хитове на Робърт Смит и компания. Музикантите планират и издаването на нов албум "67 минути", който ще бъде първият нов запис след албума "4:13 Dream" от 2008 г.

The Cure потвърди, че в състава им се завръща басистът Саймън Галъп, който през август обяви, че напуска "с натежало сърце, тъй като му е писнало от предателства". Два месеца по-късно обаче явно  е преосмислил нещата и се присъединява отново към бандата. 

Фронтменът Робърт Смит пък по-рано обяви, че са вложили много емоционална енергия в новите си записи. 62-годишният музикант оприличи новия им албум на 10-годишин живот, дестилиран в един час музика."Определено не мога да направя това отново.", призна Смит.

Билетите за турнето ще бъдат пуснати в продажба този петък -10.12. Групата ще бъде подгрявана на всички концерти от The Twilight Sad.

Свързани новини

The Cure - абсолютни гиганти!

21.07.2023