Бьорк се завръща с нова музика и вълнуваща роля в киното

Исландската звезда Бьорк разкри, че е на последния етап от завършването на десетия си студиен албум. 

Певицата очаква, че новата й музика ще излезе през лятото. Това ще бъде първият студиен дългосвирещ запис на екстравагантната певица от албума й Utopia от 2017 г. Бьорк сподели, че новият албум е "за хората, чийто холове у дома са се превърнали в клубове по време на блокирането заради пандемията."

Това обаче съвсем не е всичко ново около Бьорк. Наскоро излезе трейлърът на интригуващия игрален филм "The Northman". От него виждаме, че става въпрос за жестока скандинавска приказка с много звезди от киното - Александър Скарсгард, Никол Кидман, Уилям Дефо, Итън Хоук, Ана Тейлър-Джой и, разбира се, Бьорк в ролята на вещицата. Световната премиера на лентата е на 22 април.

Бьорк е певица, но има незабравими успехи в киното - тя получи наградата в Кан "Златна палма", както и номинация за "Златен глобус" за превъплъщението си в ослепяваща жена в драмата-мюзикъл на майстора на датското кино Ларс Фон Триер "Танцьорка в мрака".  

Звучи почти невероятно, но от дебюта на Бьорк на музикалната сцена са минали вече близо 40 години. През настоящата година третият й студиен албум и един от най-успешните в кариерата й - Homogenic, ще отпразнува своята 25-та годишнина. 

Свързани новини

Björk - "Arisen My Senses"

19.12.2017

Bjork - "Blissing Me"

17.11.2017

Björk издава нов албум

04.08.2017

Björk отмени тур дати

06.08.2015