Рут представя "Kiss My Attitude" на най-голямата музикална конференция в света

Рут Колева ще представи "Kiss My Attitude" на най-значимия арт форуми в света. Рут е единствен участник от България с покана за  концерт в музикалната програма на фестивала SXSW (11-20 март в Остин, Тексас). 
 
Фестивалът и конференцията към него се завръщат след дълга Covid-пауза като едно от най-очакваните събития в света на изкуството, а участието на българката е на 19 март - ден след премиерата на "Kiss My Attitude". 
 
 
В концерта Рут Колева ще включи освен новата си песен и хитове, които я утвърдиха на световната сцена. Публиката ще чуе Salty, Wassup, Candy Coated, All The Guys и Beyond Borders, която вече е в класацията на Jazz FM UK - най-голямото джаз радио в света. Очаква се сред гостите да бъде и Мария Бакалова, която също ще е в Тексас, за да представи "Жените наистина плачат", в частта за кино на фестивала. 
 
Едновременно с международната премиера на песента "Kiss My Attitude", видеото към проекта става част от селекцията на Berlin Music Video Awards. Клипът, създаден с подкрепата на НФК, влиза в 10-тото юбилейно издание на събитието, а резултатите ще са ясни между 8 и 11 юни 2022. 
 
Видеото към "Kiss My Attitude" събира Рут Колева за пети път с режисьора Георги Манов и за трети - с оператора Александър Станишев. Снимките се реализират в живописна местност около София, но както от екипа отбелязват - мястото е толкова сюрреалистично, че не би могло да се побере в географски или времеви рамки. 
 
За музиката изпълнителката отново разчита на вече утвърдения dream team, в лицето на Георги Линев-Kan Wakan и Илияна Недялкова. Резултатът е песен, която самата Рут определя като много важна в кариерата си: ""Kiss My Attitude" е част от новия ми албум и следствие на дългогодишното ми партньорство със София Прайд и ангажираността с ЛГБТ хората. Текстът докосва онова личното светоусещане, онази смелост да се изразяваш и да бъдеш себе си, когато разбираш кой си и мнението на другите не те интересува. Всъщност разказваме много красива, естествена, макар и според някои нестандартна история.“ 

Свързани новини

Певицата с нов сингъл

22.01.2024

Ново предизвикателство за Рут Колева

08.08.2023

Kлипът е вдъхновен от японско аниме

07.07.2023

Интересни събития около Рут Колева

29.03.2023

Ново от Рут Колева: "Energy"

28.02.2023