"Нощ на историите" се завръща със специално издание

Събитийният формат "Нощ на историите" се завръща след една година пауза и обещава да помним дълго историите, които ще чуем на 14 април 2022 г. в Sofia Live Club. Защото в ролята на разказвача влиза неуморимата фурия на театъра и музикалната сцена Милица Гладнишка.
 
"Ако знаех... дали щях да..." е темата, която самата Милица Гладнишка си е избрала за участието си в "Нощ на историите". Отговорите ще научите на 14 април, а локацията Sofia Live Club, популярна с концертите си на живо, никак не е случайна - защото събитието обещава и любопитни лични истории, и музикални изпълнения.
 
Фестивалното събитие "Нощ на историите" се провежда в следния формат - популярни личности разказват свои лични, семейни или родови истории. Първото издание на "Нощ на историите" се случи в София през май 2019, с участието на известни поети и писатели. През септември 2019 "Нощ на историите" гостува в Пловдив като част от официалната програма на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. През септември 2020 изданието на "Нощ на историите" беше посветено на София. 
 
Преди да чуете нечуваните лични истории от живота на Милица Гладнишка, да си припомним повече за нея. Тя е българска актриса и джаз певица. Родена е в София. Завърша НАТФИЗ "Кр. Сарафов" със специалност "Актьорско майсторство за куклен театър" в класа на Пламен Кьорленски. Паралелно с театралната академия учи оперно пеене при Рени Пенкова,  взема курсове по джаз пеене в Лондон и майсторски клас при известния джазмен Милчо Левиев. Участник е в първия сезон на тв шоуто "Като две капки вода", а във втория му сезон става част от журито. Участвала е и в телевизионните сериали "Етажна собственост" и "Полицаите от края на града". 
 
Заедно с пианиста Васил Спасов, тромпетиста Михаил Йосифов и неговите музиканти имат постоянен проект, наречен "Дивото зове", с който редовно свирят по клубове из страната. Милица Гладнишка участва и в група "Булгара". Има няколко записани песни, сред които са "Сънища", "Чужда сянка", "Завръщане" с автор Деси Софранова, "Искаш" с автори Милица Гладнишка и Иван Велчев. Занимава се и с озвучаване на филми и сериали. През 2017 е номинирана за наградата "Икар" в категория "Златен глас" (актриса) за ролята на Тюлип в дублажа на "Щъркели". Има и две номинации за театрална музика за наградите "Икар" и "Аскеер".
 
Билети за събитието на цена от 15 лв. се продават в мрежата на Eventim. На място в деня на събитието цената на билета ще бъде 20 лв. Повече за формата "Нощ на историите" и предишните му издания може да прочетете в сайта или facebook страницата на проекта.

Свързани новини

Ladies Of Jazz ще гостуват в Пловдив

22.08.2018