Лиъм Галахър сподели заглавното парче от албума C’mon You Know

Третият студиен соло албум на Лиъм Галахър C’mon You Know ще излезе на 27 май с амбицията да бъде едно от най-големите събития за годината. 
 
Очакването за албума бе запалено с водещия сингъл "Everything’s Electric", който влезе в Top 20 като най-големия соло хит на Лиъм досега. Сега той пусна и заглавния трак на албума. 
 
 
Докато "C’mon You Know" пулсира с елементите, направили Лиъм такава икона – дрезгав рокендрол химн, допълнен с емблематичното му ръмжене – тракът е също силна стъпка напред относно отношение и аудио. Музикално, той е наслоен с неочаквани звукови нотки: засилващи се госпел бек вокали с оттенък на Motown, крещящ саксофон от Езра Кьониг от Vampire Weekend и ретро синтезатори Moog, засилващи звуковия водовъртеж. Текстовете на Лиъм също идват от свежо място: вместо борбени, думите му са изпълнени с позитивност и радост от срещата с приятели, семейство и фенове. Песента е писана изцяло от Лиъм и е продуцирана от редовния му креативен колаборатор, носителя на награди "Грами", Андрю Уайът.
 
 
Както се предполага от заглавния трак и "Everything’s Electric", албумът C’mon You Know смесва класиката на Лиъм, въодушевяващи химни и експериментални изрази. Андрю Уайът е главният продуцент, а Езра Кьониг допринася със селекцията на парчетата. Други продуценти/автори са Грег Кърстин (Адел, сър Пол Макартни), Дейб Грол, Ариел Рекшайд (HAIM, Брандън Флауърс), Адам Ноубъл (Biffy Clyro), Майкъл Тиг и Саймън Олдред, а членовете на бандата на живо са Дан МакДугъл и Майк Муур.
 
В допълнение на C’mon You Know, на 27 май Лиъм ще пусне и live албума "Down By The River Thames". Оригинално пуснат за стрийм на 5 декември 2020, шоуто се превърна в едно от най-запомнящите се изпълнения по време на локдауна. Лиъм последва предишния сет от Sex Pistols и The Clash, и реши да се "гмурне" в река Темза, въоръжен с подходящо отношение и феноменална банда на живо (включваща и  Bonehead) и арсенал от класически песни.

Свързани новини

Лиъм Галахър с нов миниалбум

02.08.2022

Лиъм Галахър с два нови албума

01.06.2022

Лиъм Галахър сподели нова песен

07.02.2022

Лиъм Галахър в коледна приказка

10.12.2020

Liam и Noel пак се карат

05.02.2020