На ръба да се откаже от музиката, Флорънс Уелч пусна новия си албум "Dance Fever"

Рестрикциите заради ковид пандемията буквално отказали британската певица Флорънс Уелч от музиката.

Тя е обмисляла да отложи и дори да отмени издаването на последния албум на Florence + the Machine "Dance Fever", който от днес вече е факт. Това е петият студиен албум на групата и съдържа 14 композиции. Музикалното издание NME определя новата музика на Флорънс Уелч като "триумф" и "прераждане". 

 
Изпълнителката на хита "Dog Days Are Over" призна, че глобалната здравна криза е направила предизвикателство завършването на "Dance Fever", и по-специално ограниченията за пътуване между САЩ и Обединеното кралство. Когато обаче тя и продуцентът Джак Антоноф са създали песните "King", а след това "Choreomania", вече е знаела, че имат нещо специално, за да се откажат лесно от него.

 
Говорейки пред Зейн Лоу в Apple Music 1, Флорънс каза: "Имаше толкова много моменти, в които почти се бях отказала от този запис. Имаше толкова много моменти, в които не ми стигаха силите. Просто чувствах, че в този свят това е твърде трудно за завършване".
 
Флорънс Уелч и известният музикален продуцент работят заедно за първи път. "Много ми допадна да си говоря с него. Никога не започвам да работя с някого на този етап от кариерата си, освен ако не влезем в студиото и не направим Нещо. Имах "Choreomania"  в много суров вариант, а това, което Джак направи с него, беше голямо. Бях като: "Този човек е наистина добър. Той е наистина, наистина добър.", разкри в интервюто британската певица.
 
35-годишната певица призна още, че е било болезнено за нея, когато музиката на живо е била отменена в разгара на пандемията. "Чувствах се сякаш тази катедрала, която построих, току-що се е срутила за една нощ." Заради отменените записи и турнета, тя изобщо не е знаела дали ще се върне на сцената. За щастие на феновете обаче певицата е тук, а новата й музика е по-хубава отвсякога!  

Свързани новини

"King" и кралското завръщане на Флорънс

24.02.2022

Florence + The Machine се завръщат

23.02.2022

Florence + the Machine с нов сингъл

12.05.2021

Florence + the Machine с юбилей

29.07.2019

Florence + the Machine с песен от небето

13.04.2018