Младежки и детски танцови състави ще забавляват софиянци в спектакъла "Европа танцува"

"Европейски музикален фестивал" 2022 кани столичани на музикално-танцовия спектакъл "Европа танцува" на 20 май от 18:30 ч. под куполите на "Ларгото" в самия център на града. 
 
Над 200 танцьори от представителни младежки и детски състави ще забавляват зрителите със заразяващата енергия и изящество на своите колоритни изпълнения. В програмата ще се редуват класически и модерен балет, национални танцови традиции от света, спортни танци, хип-хоп и български фолклор. 
 
Партньори и участници в концерта ще бъдат първокласните фолклорни ансамбли от Дома на културата "Средец" – детският състав "Здравец", както и Ансамбъл "Средец", който след броени дни ще отбележи тържествено своята 85-годишнина. 
 
Балетната школа "Маша Илиева" също ще се представи в концерта с няколко изпълнения на своите възпитаници, повечето от които редовно печелят награди от международни балетни конкурси. За доброто настроение на всички ще се грижат и таланти от различните формации на Националния дворец на децата:
танцово ателие и балетна школа "Алегрета", клуб по спортни танци "Стил", студио "Цветни мечти", школа по хип-хоп танци. 
 
За първи път в проявата ще се включват млади изпълнители от балетната школа "Алиса" и балетно студио "Макове". Неповторимата празнична атмосфера на спектакъла ще допълва и усмихнатият водещ от Classic FM радио Георги Митов-Геми. Входът за концерта е свободен. 
 

Свързани новини

Връчват наградите "Златно перо"

14.05.2023

Кейт Хъдсън става певица

13.04.2023

Слушаме все повече музика

28.11.2022

Одобриха квотите за българска музика

08.07.2022

Средствата са за наложителен ремонт

27.05.2022