"Буги Барабата – шофьорът на блуса": излиза книгата за големия блус музикант

След две годишна трескава подготовка и със силен емоционален заряд, книгата, посветена на големия блус музикант и незабравим Z-Rock водещ вече е в ръцете ни!
 
"Буги Барабата – шофьорът на блуса" излезе от печат благодарение на "Рейнарс Алуминиум България" в лицето на Анатоли Павлов, за да покаже вълнуващи моменти и разговори, непубликувани снимки и интересни лични истории на нашия незабравим Буги.
 
"Буги Барабата – шофьорът на блуса" е написана от Светлана Близнакова-SEVI, която споделя, че съдържанието не представлява стандартната биография на популярна личност. Също като Буги, книгата е извън рамките на очакваното и събира в себе си съкровени моменти, емблематични анекдоти, интервюта на Буги с важни за него хора, вечни текстове на песни и още истории от интересния живот на една незабравима личност.
 
Светлана сподели повече за емоциите около творческия процес: "Да напиша книгата за Буги за мен беше едно от най-големите предизвикателства, пред които съм се изправяла. Първоначално идеята беше само да събера материали от хора, които са го познавали и които биха могли да споделят своите спомени с него. В един момент дойде поканата от Z-rock и Reynaers Аluminum да напиша цялата книга и реших да опитам.
 
Мислех, си че няма да мога, но в мига, в който застанах пред белия лист, сякаш усещах присъствието на Буги, който ме направляваше през цялото време и в един момент се завихрих в цялата тази емоция. Попаднах в неговия свят, чрез историите на всички тези хора и сякаш преживях всичко това отново, оформяйки отделните глави. С всяка следваща откривах ново лице на Буги, ново измерение на уникалната му многопластова личност. На моменти се смеех сама с лафовете му и сякаш си говорехме и го чувах да ми казва "Ей, Светулчо, много ви обичам, ей!"
 
Огромно удоволствие ми достави и работата по скиците. Това ме свърза още повече с целия процес и сякаш придаде още живот и присъствие на главите. Нямах търпение да се прибера и да продължа да пиша, да рисувам и да опознавам още от света на Буги. Срещите с приятелите и колегите, които са го познавали ме обогатиха много, а разговорите с баща му бяха изключително емоционални и затрогващи.
 
Буги е вселена! Пиша го в сегашно време, защото според мен артистите като него, които приживе успяват да докоснат хората по начина, по който той го прави и да бъдат автентични, сякаш продължават да живеят, защото отпечатъкът им е твърде силен и значим. Те никога не могат да бъдат в минало време, защото съществуват в спомените, в емоциите, в мислите и чувствата на всички тези хора!"
 
 
Подготвени са и уникални колекционерски комплекти – номерирана серия от 100 бройки лимитиран сет с изданието! В него, освен книгата – с уникален номер от 0 до 100 – ще намерите три разкошни крафт бири, диск на Барабите, подложка, отварачка и тениска с изключително въздействащата корица на книгата. Цената на limited edition пакета е 100 лв. и няма да се продава на сайта, както книгата – ако искате да го поръчате, позвънете на 02 / 976 56 56.
 
Напомняме, че 100% от всички средства, събрани от продажбата на книгата и лимитираното издание, ще отидат за изграждането на паметник на Буги!
 
…И защото той обожаваше приятелите си и веселите компании, книгата "Буги Барабата – шофьорът на блуса" ще направи своята голяма премиера с шумно събитие в "Блус бара на Кръпките". Елате, за да споделим общи спомени: 25 май, Patches Blues Bar/Блус барът на Кръпките, 18:00ч. Вход свободен.

Свързани новини

Global Music Report - резултатите

22.03.2024

В очакване на звездно бебе

12.03.2024

Бой банда от 80-те години се завръща

11.03.2024

"Музикалните навици на българите"

26.02.2024

Победителите на фестивала в Сан Ремо

15.02.2024