Официално е: след 11 години заедно, Шакира и Жерар Пике се разделиха

Доскорошните спекулаци вече са официален факт: колумбийската певица Шакира и испанският футболист Жерар Пике обявиха официално, че се разделят, обяви life.dir.bg. 
 
"Със съжаление потвърждаваме, че се разделяме. За доброто на нашите деца, които са наш най-голям приоритет, ви молим да уважавате личния ни живот", заяви в двойката в съвместно комюнике, без обаче да посочи конкретна причина за края на своя романс, макар че наскоро излезе новината, че Пике е изневерил на половинката си.
 
Наскоро испанската преса предаде, че от няколко седмици звездите не живеят под един покрив, след като защитникът на Барселона е бил изгонен от семейната къща. Според весдтник "El Periodico" в последно време той живеел сам и се отдава на партита.
 
Макар да не бяха женени, 45-годишната изпълнителка и 35-годишният спортист изглеждаха като една от най-стабилните двойки, стоящи под светлините на ярките прожектори. "Мисля, че ако човек може да докаже съществуването на Бог, то той може да го стори единствено чрез любовта. Аз бях загубила вярата си за известно време, което бе наистина тежък период за мен, понеже винаги съм била религиозна. В продължение на години не усещах любов и започнах да подлагам на съмнение съществуването на Господ. Изведнъж обаче срещнах Жерар и сякаш слънцето изгря наново", беше казала в свое интервю Шакира.
 
Любовта им пламва от пръв поглед - те се срещат през 2010 на снимките на клипа към песента "Waka, Waka", която бе официалния химн на Световното първенство по футбол в ЮАР. Когато я вижда, спортистът не се поколебава дори за миг, намира начин да я заговори и да вземе телефонния ѝ номер.
 
Шакира отпътува за Африка няколко седмици преди да започне първенството, за да може да се подготви за церемонията по откриването му. Скоро след пристигането ѝ, спортистът решава да се свърже с нея. "В един момент ѝ казах, че ще спечелим състезанието, за да я видя отново на финала, когато тя щеше повторно да пее", разказа Пике през 2016. Е, Испания не само си проправя път до последния мач, но и печели световната купа, така че футболистът успява да удържи на думата си.
 
Въпреки че романсът им започва още в ЮАР, двамата пазят любовта си далеч от медийното пространство и крият връзката си в продължение на почти една година, до пролетта на 2011, когато Шакира публикува тяхната първа официална обща снимка с текст на испански: "Представям ви моето слънчице". През 2013 тя дава живот на първия им син, Милан, а две години по-късно и на втория - Саша.
 
Преди три години двойката даде общо видео интервю, в което певицата заяви, че в самото начало, когато е срещнала Пике, изобщо не е имала представа кой е той. "По онова време не бях фен на футбола, така че не го разпознах, но си помислих, че е хубав", обяснява през смях. 
 
И въпреки че връзката тогава връзката им наближаваше десетилетие, изпълнителката призна, че не е готова двамата официално да разменят клетви. "Ако трябва да съм честна, бракът наистина ме плаши. Не желая той да ме вижда като съпруга. Предпочитам да гледа на мен като на свое гадже и любовница. Искам да бъде в напрежение, да мисли, че всичко е възможно в зависимост от поведението", заяви отрковено тя.

Свързани новини

Горещата колумбийка с нов албум

25.03.2024

Шакира слага край на сълзите

16.02.2024

Фен на Шакира беше арестуван пред дома й

17.01.2024

Откриха статуя на Шакира

02.01.2024

Нейната гледна точка

28.11.2023