Песен на Кейт Буш от 80-те години влезе в топ 5 на американската класация

Британската певица Кейт Буш, чиято слава е през 80-те години на миналия век, е шокирана от неочаквания успех на сингъла си "Running Up That Hill".

Песента е от далечната 1985 година, но е част от саундтрака на четвъртия сезон на сериала на Netflix "Stranger Things" ("Странни неща"), чийто стрийминг започна наскоро.

Това донесе изненадващия успех на 63-годишната изпълнителка в американската класация за хитове. След появата на песента в сериала, "Running Up That Hill" стана вайръл, а стриймовете на парчето се умножиха с хиляди през последните дни.

"Никога не ми се е случвало подобно нещо преди! Това е първият път, когато моя песен влиза в топ 10 на САЩ, а сега вече е в топ 5!", сподели певицата на своя уебсайт.

"На четвъртото място в САЩ, "Running Up That Hill" в момента е номер 1 в Норвегия и Австрия. Това е толкова страхотна новина!", пише още певицата.

Буш благодари на продуцентите на сериала, заради които песента е открита от съвсем нова публика.

"Running Up That Hill" е включена в най-известния пети албум на певицата "Hounds of Love", който тя сама продуцира и композира. Сингълът играе ключова роля в настоящия сезон на "Stranger Things". Това е любимата песен на персонажа Макс Мейфийлд, пресъздаден от актрисата Сейди Синк.

Свързани новини

Отиде си Фезко от "Еуфория"

01.08.2023

"Еми": номинациите

14.07.2023

"Идолът" бе обявен за най-лошия сериал

06.07.2023

Старт на "И просто ей така": сезон 2

22.06.2023

HBO Max и Discovery+ обединяват сили

25.04.2023