"Идолът" бе обявен за най-лошия сериал

"Идолът" с дъщерята на Джони Деп и The Weeknd получи поредната негативна рецензия. 

The Telegraph направи много язвителна оценка след финала на сериала "Идолът", като го нарече най-лошата продукция на годината и "потенциална гавра за вековете". Сериалът с Лили-Роуз Деп и Абел Тесфайе (по-известен като The Weeknd) вече получи много критики за сексисткия си подтекст, лошата игра и липсата на химия между актьорите. След като беше излъчен финалният пети епизод, се появи и обзорът - сериалът просто не е добър.

В платформата Rotten Tomatoes негативните рецензии също продължават да се трупат след последната серия, която сама по себе си беше достоен завършек на мини-сериала. 

"Идолът" скандализира Кан

В центъра на "Идолът" е певицата Джоселин на Лили-Роуз Деп, поп звезда с проблеми, която иска да си върне мястото на най-сексапилната поп звезда в Америка, след като преживява нервен срив и отменя турнето си. В опитите си да си проправи път обратно към върха Джоселин влиза в страстна сексуална връзка с Тедрос (Тесфайе), който се премества в имението ѝ със своя антураж и я манипулира с непостоянното си и властно поведение, както и с агресивните си наклонности. 

Сериалът изобилства от откровени сексуални сцени, но е критикуван за мизогинизъм и насилие, като преобладаващото мнение около "Идолът" е, че е и скучен. Сексът и хубавата музика на The Weeknd в този случай просто не успяват да помогнат. 

Редица рецензии твърдят, че "Идолът" страда от ужасяващ диалог, липса на развитие на героите и сюжетни линии, които са прекъснати без никаква развръзка. 

"Идолът" губи точки заради това, че е объркан и има твърде много неизяснени моменти, след като HBO решава да излъчи само пет епизода вместо първоначално предвидените шест, и това докато сериалът още се разработва. В процеса на снимките влиза по-активно режисьорът и продуцент на проекта Сам Левинсън, който във финалната серия успява да нажежи историята, но това не е достатъчно, за да се спаси целият проект. 

Свързани новини

HBO отряза "Идолът" след един сезон

29.08.2023

Старт на "И просто ей така": сезон 2

22.06.2023

"Идолът" скандализира Кан

23.05.2023

"Анатомията на Грей" кове рекорди

14.01.2022

Ето кои са най-добрите сериали

20.09.2021