Епичен криминален епос събира Леонардо ДиКаприо и Робърт де Ниро

На 20 октомври е време за нова киноистория – гигантът в индустрията Мартин Скорсезе за първи път събира легендарните Леонардо ДиКаприо и Робърт де Ниро в свой проект – "Убийците на цветната луна". Бруталната историческа трагедия, в която истинската любов се пресича с неописуемо предателство, вече обра овациите на публиката на тазгодишния фестивал в Кан.
 
 
Действието на "Убийците на цветната луна" се развива през 20-те години на ХХ век в Оклахома - период, станал известен като "Големият терор" и проследява историята на племето Осейдж, на което петролът носи огромно богатство и за една нощ превръща хората му в едни от най-богатите в света. Благополучието им привлича бели пришълци, които манипулират, изнудват и крадат всичко, до което могат да се домогнат, преди да прибегнат и до хладнокръвни убийства. 
 
 
Към актьорския състав на филма, заедно с ДиКаприо и де Ниро, се присъединяват Джеси Племънс и Лили Гладстон, която влиза в ролята на Моли Кайл, като филмът разказва за невероятния романс между нея и героя на ДиКаприо – Ърнест Бъркхарт. Техните отношения са средството, чрез което се запознаваме с драматичните събития, които ни завладяват стъпка по стъпка с дълбока морална скръб и душевна болка. Кадрите са изпълнени с изстрели, битки, зловещи реплики и много, много пари. Такива пари, за които хората убиват.
 
 
Първият трейлър на дългоочакваната продукция напомня, че историята на Америка не е само фойерверки и барбекюта. Вместо това, виждаме един убийствен разказ – обляна в кръв паметна епопея за унищожаването на един народ заради "черното злато".
 
 
Aдаптацията на едноименния бестселър на Дейвид Гран е поверена на двама гиганти. Мартин Скорсезе e ненадминатият маестро на киното, който създава незабравими шедьоври с несравним разказ, хипнотизиращ визуален стил и непоколебима страст, сред които "Шофьор на такси", "Разяреният бик", "Добри момчета", "Вълкът от Уолстрийт" и "Ирландецът", във всеки от които демонстрира впечатляващата си способност да изследва дълбините на човешката природа. Ерик Рот пък е познат със заплетени и сложни разкази с дълбока емоционална проникновеност като "Форест Гъмп", "Странният случай с Бенджамин Бътън", "Мюнхен", "Роди се звезда" и "Ужасно силно и адски близо". 
 
 
В "Убийците на цветната луна" участват още Джеси Племънс, Танту Кардинал, Джон Литгоу, Брендън Фрейзър, Кара Джейд Майерс, ДжаНей Колинс, Джилиан Дион, Уилям Бело, Луис Канселми, Татанка Мианс, Майкъл Абът-младши, Пат Хийли, Скот Шепърд, Джейсън Исбел и Стърджил Симпсън. 
 
 
Срещаме се с "Убийците на цветната луна" от 20 октомври в кината.

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024