HBO отряза "Идолът" след един сезон

Сериалът "Идолът", в който Абел Тесфайе (The Weeknd) дебютира на екрана, беше спрян от HBO след едва един сезон. 
 
Драмата привлече много внимание при премиерата си, която се случи на фестивала в Кан, но след това събра доста противоречиви отзиви и в крайна сметка не оправда очакванията на зрителите, а очевидно и на продуцентите.
 
Историята, която е разказана в пет, а не в осем епизода, както първоначално беше обявено, е създадена от Сам Левинсън ("Еуфория"), Абел Тесфайе и Реза Фахим.
 
"Идолът" беше една от най-провокативните оригинални продукции на HBO и сме доволни от силната реакция на публиката. След дълго обмисляне обаче HBO, както и създателите и продуцентите решиха да не продължават с втори сезон. Благодарни сме на авторите, актьорския състав и екипа за тяхната невероятна работа.", написаха от стрийминг гиганта. 
 
"Идолът" бе обявен за най-лошия сериал
 
Сериалът, който ни показа актрисата Лили-Роуз Деп в ролята на проблемната поп звезда Джоселин и Тесфайе като собственик на нощен клуб, които започват токсична сексуална връзка, първоначално бе поет от режисьорката Ейми Займец (The Girlfriend Experience) зад камерата.
 
Тя обаче напусна сериала по време на снимките и Левинсън довърши продукцията - голяма част от нея. Въпреки безспорния му талант обаче, той не успя да спаси проекта, който най-общо беше обявен от критиката като плосък и дори пошъл.
 
 
 
Въпреки нагорещените сексуални сцени, хубавата музика и красивите актьори, сюжетът не успя да разпали силни емоции в зрителите, тъй като просто му липсваше оригиналност, както и нужната химия между главните актьори. 
 
HBO обаче отново залага на Сам Левинсън и друг сериал - стана известно, че гигантът иска да продължи един от най-големите си хитове - "Еуфория" в трети сезон. Заради стачките на сценаристите и актьорите в Холивуд обаче драмата с актрисата Зендая в главната роля може да се завърне чак през 2025 г. 

Свързани новини

"Идолът" бе обявен за най-лошия сериал

06.07.2023

"Идолът" скандализира Кан

23.05.2023

Топ 10 на най-излъчваните изпълнители

10.06.2021