Ина Кънчева представя специално издание на "Непознатото дете" в Берлин

Ина Кънчева, по чиято инициатива в България бе създадена мултимедийната книга "Непознатото дете" на Е.Т.А. Хофман, и издателят Кристиан Ружичка представиха ново специално издание на немски език на легендарната творба в Берлин на 20 юни в Държавната библиотека, Берлин. 
 
Обичаната книга "Непознатото дете" е издателски проект на фондация "Културни перспективи" и издателство "Ентусиаст", и представлява илюстрована музикална книга с висока художествена стойност, базирана на емблематичната новела от Е.Т.А Хофман. 
 
В нея е вплетен комплекс от нови музикални миниатюри, вдъхновени от произведение на самия Е.Т.А. Хофман и ремикс на Баркаролата от операта "Хофманови разкази" на Жак Офенбах, както и аудиодраматизация, адаптирана от Александър Секулов и представена като книга за слушане от Самуел Финци. Изданието е носител на най-голямата издателска награда в България "Златен лъв" и на националната награда "Константин Константинов" за илюстрациите на Катина Пеева.
 
По време на представянето на книгата в Берлин всички елементи на това издание оживяха. Художничката Катина Пеева разказа за своите илюстрации, а "саундтрак" на книгата с композиции по мотиви от Квинтета за арфа в ре минор на Е.Т.А. Хофман бяха представени от Василена Серафимова и Ина Кънчева. 
 

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

"Кино и класика" се завръща

20.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024