Жан Мар посвещава новия си проект на женското здраве

Най-популярният български изпълнител в Швейцария – Жан Маринов, с артистичен псевдоним Жан Мар, засне клипа към "Ain`t Just a Thing". 
 
Той отново застава пред камерата с Мария Маринова – Макая. Емблематични комиксови и филмови персонажи са част от героите в клипа. Джокер, Батман, Принцеса Леа, Дракула, Злодеида, Нео от "Матрицата" и още много герои от холивудски блокбъстъри пресъздават парти на млади хора в "cosplay" костюми. Всички танцуват в ритъма на песента. Там, разбира се, са и главните действащи лица Той и Тя – всеки е дошъл с надежда да открие своята половинка. В облеклото им има нещо сходно като елемент, което ги обединява. В един момент двамата се срещат, сблъскват се без да искат гръб в гръб. Усещането за привличането помежду им е в забавените движения и недоизказаните думи. Видеото заснето от режисьора Васил Стефанов е метафора на отношенията между съвременните млади хора, които живеят динамичен живот и бързо прегарят емоциите във връзките си. Това носи, както емоционални, така и здравни рискове. 
 
 
"Аз съм баща на две момичета, които навлизат във възрастта, в която ще откриват емоциите и влечението към момчетата. Искам да мога да ги предпазя от емоционалните и здравни рискове, които интимните отношения крият. За всеки родител, както и за мен, това е нелека задача. Замислих се, какво ли бих могъл да направя? Не съм сигурен, доколко мога да бъда полезен в емоционален план, освен като любящ слушател. В здравен аспект, обаче, мога да поема отговорността и да ги предпазя. Ето защо посветихме "Ain`t Just a Thing" на превенцията на рак на шийката на матката и опита да повишим осведомеността относно важността на профилактичните грижи и диагностиката с акцент върху HPV.", споделя Жан Мар.
 
Жан Мар, който от години живее и твори в Швейцария, преди 4 години се прочу с песента си "Спомени" по стихове на Петя Дубарова ("Недосегната"). С талантливата поетеса, напуснала твърде рано този свят, го свързва къщата – днес музей, в Бургас, построена преди години за неговия дядо – първият ѝ собственик. Жан се познава със сестрата на Петя – Елица, а за песента по стиха на Дубарова казва, че тя "сама го е избрала". През 2015 Жан направи музикалния си дебют у нас с песента "Ти си в мен", по стихове на Николай Лилиев, която стана Песен на месец ноември в класацията 7-11. В Швейцария, Жан стана популярен с песента си "Love Is", която вече 4-та година продължава да се върти по местните радиостанции.
 
В "Ain`t Just a Thing" Жан Мар отново работи по аранжимента с Ташо Колев и Краси Тодоров, в чието студио е осъществен и записа. По думите на Жан Мар, има огромен брой здравословни състояния, които обикновено засягат жените и особено младите, поради специфични за пола фактори и глобални тенденции, които ги правят високорискова група. Колкото по-малко се говори за тези проблеми, толкова по-малко хора ще знаят за тях - което води до забавяне на диагностиката, лечението и възстановяването. 
 
Заедно с премиерата на "Ain`t Just a Thing" Жан Мар и екипа му инициират кампания в социалните мрежи насочена към жени на възраст 18-25, като най-рисковата група при заразяване с HPV. Посланието е: "Никога не знаеш какво е планирал Животът за теб. Бъди готов! Вашето здраве оказва влияние върху качеството ви на живот, вашите планове и бъдещето ви. Можете да бъдете защитени!"

Свързани новини