Албум на Queen достигна рекордни продажби

Компилацията с хитове "Greatest Hits" на Queen прехвърли колосалната бройка от седем милиона продажби, превръщайки се в първия индивидуален музикален албум, постигнал това!

Основателите на групата Брайън Мей и Роджър Тейлър казаха в изявление, че се чувстват "смирени и поласкани" от признанието.

Според изчисленията, албумът е стриймван общо 1,26 милиарда пъти в Обединеното кралство, и наскоро отпразнува своята седмица №1000 в класацията за албуми в Обединеното кралство, пише Billboard.

"Greatest Hits" на Queen излиза през 1981 година и в продължение на четири седмици е номер едно. Колекцията включва 20 хита на групата, включително "Bohemian Rhapsody", "Flash", "Killer Queen", "You're My Best Friend", "Somebody To Love", "We Are The Champions", "We Will Rock You", "Under Pressure" заедно с Дейвид Боуи и др.

По думите на Мартин Талбот, който е главен изпълнителен директор на Official Charts Company, която прави класациите, компилацията "може да претендира, че присъства в музикалните колекции на едно от всеки четири домакинства в Обединеното кралство".

През последните години продажбите на хитовете на Queen не спират да се увеличават, а музиката им е повече от актуална. Една от причините за това е биографичният музикален филм "Бохемска рапсодия" с Рами Малек в ролята на Фреди Меркюри, който се превърна в огромен хит и достигна и до най-младите фенове. Съвсем скоро пък излиза новият документален филм "Рапсодия над Лондон". Лентата е заснета в лондонската O2 Arena по време на европейското турне на групата заедно с вокалиста Адам Ламбърт. Филмът ще бъде представен премиерно на живо в неделя (24 юли) в глобалната стрийминг платформа на Kiswe. Вътре ще има и неизлъчвани досега интервюта с Мей, Тейлър и Ламбърт.

Адам Ламбърт пее заедно с Queen от години и със сигурност е най-успешният заместник на Фреди Меркюри. Наскоро групата изпълни мини-сет от "We Will Rock You", "Don’t Stop Me Now" и "We Are the Champions" в Бъкингамския дворец, където беше отпразнувана 70-та годишнина на кралица Елизабет II на трона.

Свързани новини

Изненада!

01.12.2023

Queen са по-заредени от всякога

30.03.2023

Легендата от Queen стана рицар

15.03.2023

Нова песен с гласа на Фреди Меркюри

14.10.2022

Последната тайна на Фреди Меркюри

03.05.2022