Queen и Адам Ламбърт тръгват пак на турне

Британската група Queen и американският певец Адам Ламбърт са заредени с много енергия и се подготвят за турне в Северна Америка тази есен. 

Членовете на групата са горди с новата версия на турнето "Rhapsody", което първоначално стартира през 2017 г. и продължи до 2019 г. Добавени са някои нови песни, както и други изненади, които все още се пазят в тайна.

"Опитваме се да сме ангажирани непрекъснато, защото е добре да правим промени в шоуто, дори и да са малки неща", каза барабанистът Роджър Тейлър. "Разбира се, правим сериозни редакции, но в същото време не се отърваваме от големите хитове, които са известни на всички. Хората искат да видят това, с което са запознати. Но е хубаво да го подправим с неща, които вероятно не очакват."

Турнето ще включи 14 концерта в САЩ и Канада. Сред градовете, в които ще се проведат концертите, са Балтимор, Ню Йорк, Атланта, Денвър, Бостън, Торонто, Чикаго и Далас, а край на цялото турне ще бъде сложен в Лос Анджелис през ноември.

Групата тръгва на турне в Северна Америка за първи път от четири години. Според китаристът Брайън Мей, който наскоро беше посветен в рицарство от крал Чарлз Трети, заедно с Тейлър и Ламбърт са още по-сплотени.

"Дълго време седяхме и си мислехме: „Какво, по дяволите, ще правим?“ Но, когато отново започнахме да планираме турнето, беше много свежо“, каза Мей в интервю за АП. "Мисля, че се научихме как да работим заедно отново. Така че според мен сега сме на различно ниво."

Queen дължи много и на биографичния филм за вокалиста на групата Фреди Меркюри, който почина през 1991 г. Филмът "Бохемска рапсодия" излезе през 2018 г. и стана световен хит с много награди.

"Филмът ни донесе по-млада аудитория, а младите хора са това, което ни захранва в известен смисъл", обясни Мей. "Ценим енергията на младите хора. Винаги сме били такива. Така че е страхотно, че едно цяло ново поколение идва да ни види и наистина иска да слуша рок."

Името на лентата произлиза от eдноименната песен на Queen. "Този филм наистина ни постави в друга категория", каза Тейлър.

Адам Ламбърт концертира с Queen повече от 10 години. "Факт е, че Адам е наистина страхотен певец – не съществуват много певци, които биха могли да изпеят това разнообразие от песни толкова добре, колкото него", каза Тейлър.

Мей е напълно съгласен и дори нарича Ламбърт "дар от Бог", който съчетава силния си глас със сценично присъствие и емоционално взаимодействие със слушателите.

Ламбърт, който по-рано тази година издаде албума "High Drama", съставен от кавъри на изпълнители като Duran Duran, Бони Тайлър и Culture Club,твърди, че винаги се старае да напомня на хората за Меркюри.

"Няма как да заменим Фреди Меркюри. Това е невъзможно. Затова наистина се превърна в приоритет за нас да му отдаваме почит всяка вечер, в рамките на всеки наш концерт. Това е празненство, което включва и Фреди. И мисля, че публиката усеща това“, каза Ламбърт.

Що се отнася до рицарското звание на Мей, той вече се шегува, че другите членове на групата ще трябва да свикнат с това.

"Сега мечът е мой", каза той, смеейки се. "Трябва да се отнасят с много повече уважение."

Свързани новини

Изненада!

01.12.2023

Легендата от Queen стана рицар

15.03.2023

Нова песен с гласа на Фреди Меркюри

14.10.2022

Албум на Queen направи рекорд

20.07.2022

Последната тайна на Фреди Меркюри

03.05.2022