Queen излизат на големия екран с концертен филм

След като редица световноизвестни изпълнители като Тейлър Суифт и Бионсе увековечиха своите концерти във филм, легендарната група Queen също реши да направи това. 

Лентата ще представи заснет през 1981 г. концерт в Монреал. Това е първият път, когато концерт на Фреди Меркюри и компания, ще бъде показан на кино. Известен като "Queen Rock Montrеal", концертът на живо преди това е издаван на VHS или DVD. Концертният филм "Queen Rock Montrеal" ще бъде показан в 450 IMAX кина в САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Република Южна Африка, Австралия, Бразилия и Мексико от 18 до 21 януари.

Концертът започва със свръх заредена версия на "We Will Rock You". Групата изпълнява и други класики като "Somebody To Love", "Under Pressure", "Bohemian Rhapsody" и "We Are The Champions".

"Мисля, че навремето не осъзнахме, че този филм е увековечил един от най-високите върхове на всички изпълнения на живо на Queen в славните ни дни на сцената", казва китаристът Брайън Мей.

Мей допълва, че режисьорът е бил фокусиран върху Фреди, предлагайки най-ценния запис на вокала на Queen в "стихията му". Меркюри почина от усложнения от СПИН през 1991 г.

Свързани новини

Queen са по-заредени от всякога

30.03.2023

Легендата от Queen стана рицар

15.03.2023

Нова песен с гласа на Фреди Меркюри

14.10.2022

Албум на Queen направи рекорд

20.07.2022

Последната тайна на Фреди Меркюри

03.05.2022