Тейлър Суифт влиза в учебната програма на най-престижния университет

Определено може да наречем Тейлър Суифт един от най-успешните световни изпълнители.

Наскоро тя триумфира на върха на класацията на "Билборд" за най-изявен изпълнител на 2023 г. Суифт стана и най-популярният изпълнител на музикалната платформата Spotify с 26,1 милиарда стрийма от 1-ви януари насам. Да не го ворим за успеха на турнето й, което увековечи дори и във филм.

Любимката на милиони ще завърши година и с още един успех - певицата влиза в учебниците на най-престижните университети. Заради безспорно огромните си успехи 33-годишната американска изпълнителка от следващата академична година ще е в учебната програма на два университета в САЩ – Харвард и този във Флорида.



В Харвард курсът, озаглавен ''Тейлър Суифт и нейният свят'', ще бъде воден от поета и литературен критик проф. Стефани Бърт. В университета в Гейнсвил, Флорида, пък ще се казва ''Музикални истории с Тейлър Суифт и други емблематични певици'' и ще се води от литературоведа проф. Мелина Хименес. Целта на курсовете е да анализират в дълбочина както текстовете на песните на Суифт, така и културното ѝ влияние, като към днешна дата певицата е считана за една от най-големите знаменитости в света.

 

Свързани новини

Рекорд след рекорд

25.04.2024

Ново 20

19.04.2024

Мадона и Лана дел Рей също го отнесоха

17.04.2024

Тейлър продължава победния си ход

03.04.2024

Тейлър Суифт предизвика скандал в Азия

08.03.2024