Duran Duran показаха видеото на "Black Moonlight"

Duran Duran показана официалното видео към новия си сингъл, "Black Moonlight", част от шестандесетият им студиен албум, Danse Macabre.
 
Работа на наградения с "Грами" режисьор Джонас Акерлунд (Мадона Бионсе, Лейди Гага), с когото групата последно работи по клипа на "Girl Panic", видеото проследява Duran Duran по време на "спиритичен сеанс" в една история за магия и чародейство, вдъхновена от корицата на Danse Macabre – за която са използвани снимки от винтидж колекция, снимана по време на спиритични сеанси, лично издирени и купени на търг от кийбордиста Ник Роудс.
 
 
"Black Moonlight", определяна от някои критици като "най-добрата нова песен на Duran Duran от десетилетие", показва групата отново заедно с дългогодишния им приятел и колаборатор Найл Роджърс на китарата и продукцията; бившият им член Анди Тейлър също се е включил с китарни части.
 
"Да снимаме "Black Moonlight" беше най-голямата забава, която сме преживявали на снимачна площадка от години", казва Ник Роудс. "Винаги съм смятал, че най-добрите клипове са за идеите – да направим "сеанс" в къща, обитавана от духове, пасна перфектно на тази песен. Джонас Акерлунд наистина разбира стила, отношението и атмосферата. Той улови момента и създаде страхотен къс филм с нас за клипа на "Black Moonlight". Мисля, че много хора ще бъдат изненадани и, надявам се, поне малко стреснати от резултата."
 
"Да работиш с Duran Duran е безкрайно вдъхновение", коментира и режисьорът. "Рядък дар е да работиш с артисти, които имат толкова неповторим стил и колаборативен подход, видеата им са една от главните причини изобщо да поискам да правя видеоклипове. Изключително съм горд да стана част от работния им каталог. От мига, в който чух "Black Moonlight" и видях корицата, знаех точно какво искам да направя. Ние всички споделяме интерес към окултното и готическата естетика, така че се гмурнахме в тъмната страна – заедно."

Свързани новини

Duran Duran обявиха нов албум

04.09.2023

Добри новини за Анди от Duran Duran

28.08.2023

Анди Тейлър в новия албум на Duran Duran

21.03.2023

Duran Duran почетоха Кралицата

13.09.2022

Duran Duran споделиха емоции от Лондон

11.07.2022