Duran Duran обявиха нов албум

Още хубави новини от Duran Duran - след информацията, че китаристът на бандата Анди Тайлър е в ремисия след новаторско лечение срещу рака на простатата и се чувства добре, британската група обяви излизането на нов албум.

Това ще бъде 16-ия подред студиен албум на Duran Duran, озаглавен "Danse Macabre". Очакваме го на 27 октомври.

Интересно е, че ню уейв легендите са се вдъхновили от Хелоуин. В записа ще има няколко нови песни, интересни гост музиканти и няколко кавъра, сред които на парчета на Били Айлиш, Talking Heads и The Rolling Stones. 

Заедно с анонса за новия албум бандата побърза да сподели и първия сингъл - едноименната песен “Danse Macabre”

В съобщение до медиите от групата уточняват, че идеята за новия албум се е повила след хелоуинското им шоу през 2022 г. В него Duran Duran прегърнаха готическата визия и направиха редица забавни кавъри на известни парчета. Според групата се е получил "саундтрак с хумор и ужас" в него.  

В "Danse Macabre" ще чуем кавъри на “Bury a Friend” (Били Айлиш), “Psycho Killer” (Talking Heads), “Paint It Black” (The Rolling Stones), “Spellbound” (Siouxsie and the Banshees), “Supernature” (Cerrone) и др. 

Освен това очакваме в албума да чуем Найл Роджърс и Виктория Де Анджелис от италианската рок банда Maneskin. “Става въпрос за едно щуро хелоуинско парти, ще е супер забавно.“, каза фронтменът на групата Саймън Ле Бон. Бандата е записала общо 13 песни. 

Свързани новини

Магия и мистицизъм

01.12.2023

Добри новини за Анди от Duran Duran

28.08.2023

Анди Тейлър в новия албум на Duran Duran

21.03.2023

Duran Duran почетоха Кралицата

13.09.2022

Duran Duran споделиха емоции от Лондон

11.07.2022