Duran Duran изпълниха "Save A Prayer" за кралица Елизабет II

Кончината на кралица Елизабет II завари британската група Duran Duran по време на тяхното турне в САЩ.
 
Групата имаше концерт в амфитеатъра в Лос Анджелис и изпя един от най-големите си хитове "Save A Prayer", като го посвети на монарха. За съжаление американската публика не успя добре да изпее един от най-големите хитове на групата от 80-те, но пък хората направиха атмосферата изключително красива. 
 
Фронтменът Сеймън Ле Бон извика: "Ако искате да се присъедините към нас и да покажете уважението си, моля, извадете мобилния си телефон, включете светлината. Нека да напълним пространството със светлина.За Кралицата! Казваме си сбогом!".

 
Изпълнението е било предшествано от показването на портрет на кралицата на огромен екран. Елизабет II си отиде на 96-годишна възраст миналия четвъртък. В момента Великобритания официално се прощава с монарха, като в различните части на кралството се организират тараурни церемонии. 
 
Duran Duran бяха едни от първите артисти, които публикуваха официално съобщение по повод кончината на кралицата. "Нейно Величество бдеше над монархията по-дълго от всеки друг в историята. Тя посвети живота си на хората и даде невероятен пример на целия свят. В живота си е видяла промени, които повечето от нас не могат дори да си представят. Посрещаше достойно всякакви предизвикателства. Имаше невероятен живот. Ще ни липсва. Благодарни сме за службата й в полза на обществото. Поднасяме искрени съболезнования на кралското семейство." , написаха от групата в социалните мрежи. 

Свързани новини

Магия и мистицизъм

01.12.2023

Duran Duran обявиха нов албум

04.09.2023

Добри новини за Анди от Duran Duran

28.08.2023

Анди Тейлър в новия албум на Duran Duran

21.03.2023

Duran Duran споделиха емоции от Лондон

11.07.2022