Eд Шийрън счупи още рекорди в официалната класация

Британската мегазвезда Ед Шийрън стана първият изпълнител с четири албума, които прекарват по една година в официалния Топ 10 за албуми.

Четирите албума на Ед - „+“ (плюс), „x“ (умножение), „÷“ (деление) и „=“ (равно) - са престояли в топ 10 на класацията по 52 седмици и отгоре. 

Ед е първият изпълнител с подобно постижение. Simon and Garfunkel е групата, която има два албума, прекарали толкова продължително време в топ 10.

Радвам се да разбера, че четири от албумите ми са прекарали година или повече в топ 10 на Обединеното кралство. Благодаря на моите прекрасни фенове, че направиха това възможно, вие сте най-добрите!“, сподели Ед.

Последният хитов албум на Ед „=“ стана неговият пети пореден албум номер 1 в Обединеното кралство и съдържа два сингъла номер 1 - „Bad Habits“ и „Shivers“.

Според официалната британска класация Ед е един от изпълнителите с най-много сингли номер 1 в Обединеното кралство. Той се изравнява с не кой да е, а с кралицата на попа Мадона. Повече имат Клиф Ричард и Westlife с по 14, The Beatles имат 17 и Елвис Пресли има 21.

Уникална класация - най-слушаните песни в UK през последните 70 години

Новият стдиен албум на Шийрън е на път, но певецът не се ангажира с точни дати за излизането му. Сега музикантът се готви за излизането на нов документален филм за него и удължаване на своето турне поне до 2026 година. 

Свързани новини

Ед Шийрън с трогателен трибют

20.01.2023

Хакерът, окрал Ед Шийрън - в затвора

24.10.2022

Звездата подари китарата си на дете

10.10.2022

Ед Шийрън с нова забавна колаборация

03.10.2022

Ед Шийрън отдаде почит на Джамал Едуардс

21.09.2022