Илон Мъск деактивира акаунта на Кание Уест в Twitter

Антисемитизмът на Кание Уест дойде прекалено много, дори за свободолюбив човек като Илон Мъск и собственикът на Twitter обяви, че акаунта му ще бъде спрян. 

Милиардерът, който наскоро придоби социалната мрежа, първо прибегна до цензура по повод самопровъзгласилия се "абсолютист на свободата на словото", като изтри поредица от негови туитове, включващи дори свастика, и наложи 12-часово спиране на акаунта му. 

Уест реагира на новината, като сподели текстово съобщение от Мъск, в което изпълнителният директор на Twitter пише: "Съжалявам, но отидохте твърде далеч. Това не е любов." Уест не спря дотам и публикува снимка на Мъск по бански, на която магнатът не изглежда блестящо, под която пише, че това е последният му туит.
 
Вълната от сигнали на потребители на Twitter, които апелираха собственика на мрежата да вземе мерки срещу рапъра, обаче принудиха Мъск да деактивира профила му: "Опитах всичко възможно. Въпреки това той отново наруши нашето правило срещу подбуждането към насилие. Акаунтът му ще бъде спрян." Естествено действието е крайно и има недоволни, които заподозряха, че Мъск трие профила на рапъра заради снимката му по бански. 
 
 
Междувременно, Уест показа, че няма никакво намерение да спира със скандалните си изказвания по темата с нацизма - той отново се появи в сайта със съмнителна репутация InfoWars на Алекс Джоунс, където многократно възхвалява Адолф Хитлер и отрича, че Холокостът се е случил. 
 
Музикантът вече си докара много неприятности заради крайните си вярвания. По-рано спонсорът му Adidas обяви, че прекратява взаимоотношенията си с него. Потребителите в мрежата пък го заливат с най-различни шеги. 
 
 
 

Уест сякаш е обсебен от фигурата на Хитлер. Още преди месец CNN съобщи, че той е искал да озаглави албума си от 2018-та с неговото име, но в крайна сметка го пусна с псевдонима си "Ye". Според бизнес мениджър, работил с Уест, рапърът е създал враждебна работна среда, именно заради манията си по Хитлер. Той твърди, че Кание се възхищава на нацисткия лидер за умението му да създаде абсолютна власт и да използва пропагандата. На този фон музикантът обяви, че пак ще се кандидатира на изборите за президент на САЩ през 2024 година. 

Свързани новини

Пътят надолу е дълъг

25.04.2024

Още неприятности за Мъск

06.10.2023

Птичката на Twitter отлетя

25.07.2023

Илон Мъск създава конкурент на ChatGPT

19.04.2023

Разводът на светската двойка е факт

30.11.2022