Innerglow пускат първата си песен на български

Innerglow е една от най-добрите български банди, отличаваща се с великолепен вокал и супер модерно поп-рок звучене. 
 
Преди година момчетата от Innerglow пуснаха дебютния си албум Satellites, в който всички парчета са на английски. Сега групата прави изненадващ ход, защото Тодор, Петър и Матей са готови с нов сингъл на български и със заглавие "Знак", в който участие взима и фолклорната певица Lyrra.
 
Резултатът е епична и хитова песен, вдъхновена от народния фолклор, с ярко изразени мотиви на гайда, поетичен текст и мощни китари и барабани. Днес излиза и официално музикално видео, рeaлизирано от Плам Мирчева и Wolfpack Studio.
 
 
Innerglow ще представят "Знак" за пръв път на живо на 3 декември, в рамките на концерт в Sofia Live Club заедно с Lyrra и други специални гости. За концерта към триото ще се присъедини първият басист и съосновател на Innerglow - Иван Даскалов, а за шоу програмата на вечерта ще се погрижи музикалното дуо Иван Соколов и Антон Христов – още познати като Sugar DJ’s. 
 
Innerglow са Тодор Ковачев – вокали и кийборд, Матей Христосков – ударни и Петър Желев – китара. Групата е основана през 2017 г. и се утвърждава на българския музикален пазар със специфичното си творчество, повлияно от класическите и модерни образци в поп и рок стиловете. Триото, познато с песни като "Chained In Love", "So Long", "Kill What You Love", "Start Over","Lost", има зад гърба си и общи изяви с множество изпълнители като Остава, Стенли, Hayes & Y, Jeremy?, P.I.F. и др. През 2019 песента им "Chained In Love" прекара пет седмици на върха на класацията на Българското национално радио "БНР Топ 20". Първото място в класацията заеха и следващите два сингъла на Innerglow – "So Long" и "Little Magnets".
 
В края на 2021 Innerglow представиха и дебютната си студийна колекция, озаглавена Satellites.

Свързани новини

Innerglow с нов сингъл

29.11.2023

Ново от алтърнатив любимците

24.07.2023

Innerglow представят дебютния си албум

23.11.2021

Чуй Innerglow и "Hurt Ya"

11.10.2021

Innerglow представиха "Lost"

22.04.2021