Хари Стайлс тотално доминира на наградите BRIT

Хари Стайлс стана големият победител на британските музикални награди BRIT!

Това обаче беше напълно очаквано, особено след като преди седмица на наградите "Грами" британецът спечели отличието за албум на годината за "Harry's House". 

На изминалата през уикенда церемония в Лондон бившият член на One Direction спечели общо четири награди във всички категории, в които беше номиниран - за артист, за албум, и за песен на годината за "As it Was" , както и за най-добро поп изпълненение. Стайлс откри шоуто в "О2 Арена" със зашеметяващо изпълнение на най-продавания сингъл в Обединеното кралство за миналата година: 

Другият очакван фаворит на вечерта бе дуетът Wet Leg от остров Уайт. Дамите имаха невероятна година и представянето им на сцената на BRITs също стана е доказателство за тяхната креативност и чувство за забавление - те изпълниха своя хит "Chaise Longue" и спечелиха две награди - за най-добър млад изпълнител, и за британска група на годината, надвивайки конкуренцията на бандите The ​​1975, Arctic Monkeys, Nova Twins и Bad Boy Chiller Crew.

Световната икона Бионсе продължи своята печеливша серия с награди за международен изпълнител на годината и международна песен на годината за "Break My Soul". Американската музикална звезда прие наградите си чрез видео съобщение.
 
Певицата Беки Хил за втора поредна година спечели BRIT за денс изпълнител, Aitch спечели в категорията за хип-хоп/грайм/рап изпълнител, а The 1975 бяха избрани за най-добри рок изпълнители. 
 
И въпреки че не спечели награда, певецът Сам Смит се превърна в една от сензациите на вечерта със своя черен латексов костюм. Изпълнителят беше номиниран за хита "Unholy" и се появи на червения килим с гащеризон, дело на индийския дизайнер Хари (Harri), с надуваеми ръце и крака, и на високи токчета. 
 
 
Екстравагантната визия на Смит естествено събра почитатели, но също така вдъхнови някои от тях да се пошегуват в социалните мрежи, оприличавайки вида му на извънземно или на "гащите против напикаване" от популярен скеч на комика Били Конъли. Други се чудеха дали не е взаимстван от един от най-запомнящите се костюми на иконата Дейвид Боуи, проектиран от Кансай Ямамото, който музикантът носи през 1973 г.
 
Дизайнерът на тоалета на Смит заяви, че целта на визията е била да се отпразнува естествената форма и "красотата на това да бъдеш себе си"."Исках да създам образ, в който хората никога не са виждали Сам", каза Хари. Определено е успял. 
 
Ето всички победители по реда на награждаването им: 
 
HIP HOP/GRIME/RAP ACT -  Aitch
 
INTERNATIONAL ARTIST OF THE YEAR - Beyoncé
 
DANCE ACT -  Becky Hill
 
POP/R&B ACT - Harry Styles
 
BEST NEW ARTIST - Wet Leg
 
 ARTIST OF THE YEAR - Harry Styles
 
INTERNATIONAL GROUP OF THE YEAR - Fontaines D.C.
 
GROUP OF THE YEAR - Wet Leg
 
INTERNATIONAL SONG OF THE YEAR - Beyoncé ‘Break My Soul’
 
ALTERNATIVE/ROCK ACT - The 1975
 
SONG OF THE YEAR -  Harry Styles ‘As It Was’
 
AWARD - PRODUCER - David Guetta
 
AWARD - MASTERCARD ALBUM OF THE YEAR - Harry Styles ‘Harry’s House’

Свързани новини

Raye триумфира на наградите BRIT

05.03.2024

Млада изпълнителка счупи рекорд за БРИТ

26.01.2024

Ето кой спечели "Еми"

17.01.2024

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Кои са най-богатите британци до 30 г.?

03.11.2023