Simply Red се завръщат с нов албум и първи сингъл от него - "Better With You"

Simply Red се завърнаха!
 
Четири години след триумфа на Blue Eyed Soul, една от най-ценените групи в Обединеното кралство се завръща с чисто нов студиен албум – Time, който излиза на 26-ти май. Представянето на записа идва под формата на поп шедьовъра "Better With You". 
 
 
"В самата песен си припомням първоначалната фаза от връзката с жена ми, когато се срещнахме за първи път в Милано. По това време бях необвързан и просто купонясвах по света. И си помислих: добре, всъщност наистина не знаех какво правя. Просто се бях пуснал по течението, прекарвах си добре. Всичко започна от там", споделя Мик Хъкнал.
 
С над 12 ярки, прочувствени, животворни парчета, в които се смесват соул, фънк, R&B и блус, Time демонстрира безпогрешен усет и страст към песни, които раздвижват емоциите и въображението. Записал албума в Лондон с дългогодишния продуцент Анди Райт и сплотения екип от музиканти, с които той е сформирал несравнима група, Хъкнал се завръща – и то не само с лейбъла Warner Music, с когото стартира музикалното приключение на Simply Red. Той пише от и за себе си. 
 
"По време на локдауна започнах да си задавам въпроса кой всъщност съм аз", спомня си изпълнителят. "Какво ме мотивира и вдъхновява? И осъзнах: ти си автор на песни. Така че защо не напишеш няколко песни за това кой си? Това наистина е същността на този албум.”
 
С кариера, обхващаща 12 студийни албума със Simply Red (пет от тях №1), два солови албума, последователни награди на ASCAP за най-изпълнявана песен (1987 и 1988) за "Holding Back The Years", две последователни награди BRIT (1992 и 1993) за най-добра британска група, награда BRIT за най-добър британски изпълнител (1993), награда MOBO за изключителни постижения (1997), две награди "Ivor Novello" (1992 г.– Песен на годината; 2002 г. – Изключителна колекция от песни) и около 60 милиона продадени албума, Мик е готов да продължи пътешествието със следваща глава.
 
Time е пълен със златни моменти, създадени от златен талант. Елате за завладяващата изповед и останете за искрения разказ за това къде се намира Мик Хъкнал – щастливо женен баща, като вечно вдъхновен певец и автор на песни. "Музиката е един от онези прекрасни начини за комуникация. Всеки човек може да има своя собствена интерпретация на една песен, която да означава нещо за него. Да можеш да създадеш нещо, което след това да бъде споделено с милиони хора в цял свят – каква радост. Как може нещо да бъде по-възнаграждаващо и удовлетворяващо от това?"
 
Time - съдържание:
1. Better With You
2. Just Like You
3. Let Your Hair Down
4. Shades 22
5. It Wouldn’t Be Me
6. Never Be Gone
7. Too Long At The Fair
8. Slapbang
9. Hey Mister
10. Just Like You (Pt. 2)
11. Butterflies
12. Earth In A Lonely Space
 
На живо, след една звездна 2022, в която групата изнесе 73 концерта пред над 600 000 души в цяла Европа, Simply Red нямат намерение да забавят темпото и ще свирят на множество европейски летни концерти през 2023. С още предстоящи дати, Simply Red ще поемат на лятно турне с 28 концерта в цяла Европа, изпълнявайки всичките си най-големи хитове и затвърждавайки репутацията си на един от най-добрите съвременни изпълнители на живо.

Свързани новини

Simply Red с нов албум

29.05.2023

Чуй Simply Red и "Just Like You"

27.04.2023

Чуй новия сингъл на Simply Red

15.07.2015

Simply Red с нов албум през юни

20.04.2015

Simply Red се завръщат

04.11.2014