Традиция и съвремие във вълшебната колаборация на Графа с "Мистерията на българските гласове"

С новия си сингъл "Вековна гора" Графа изпраща послания и споделя любовта си към България, като разгръща целия си творчески потенциал и новаторски усет. За епичното звучене на песента огромен принос има участието на прочутия по цял свят женски хор "Мистерията на българските гласове".
 
Във "Вековна гора" Влади Ампов комбинира неравноделен ритъм и електронни звуци, както и семпли с традиционни инструменти - гайда, дудук. Той е автор на музиката, текста, аранжимента и вокалните хорови линии на песента. Сам записва всички китарни и синтезаторни партии, а неочакваната колаборация с легендарния ни хор създава усещането за полет, безвремие и красота. 
 
 
"Избрах да остана тук, да творя тук, да мечтая тук, да създам семейство тук, защото обичам страната си!", искрено споделя Влади и допълва: "Благодарен съм, че се докоснах до таланта и професионализма на диригента Дора Христова и Мистерията на българските гласове."
 
Идеята за визуализацията на видеоклипа и неговата реализация са на режисьора Драго Шолев, който с присъщото му професионално любопитство от известно време изучава нарастващата роля на изкуствения интелект в създаването на видеопродукции. Когато чува "Вековна гора", Шолев веднага разбира, че песента заслужава видеоклип без аналог. Ритъмът, тепмото и структурата ѝ идеално пасват на идеята му за създаване на визуализация с помощта на най-новите програми с изкуствен интелект. 
 
Екипът на Зографик Филмс работи два месеца и използва общо 10 различни вида софтуер – четири класически програми за видео постпродукция и шест AI инструмента, за да ни пренесе в една алтернативна вселена, в която се срещат традицията и бъдещето, натуралното и синтетичното, естественото и свръхестественото. Образите на Графа и Мистерията на българските гласове също са генерирани от изкуствения интелект, те излизат от стандартните рамки и носят в себе си усещането за вълшебство, заложено в основите на българския фолклор.
 
Песента "Вековна гора" е пилотният сингъл от предстоящия да излезе тази година едноименен албум на Влади Ампов – Графа. 

Свързани новини

Влади Ампов с нов клип

17.05.2024

Пет града в страната посрещат Графа

27.02.2024

Графа пуска големия си концерт на филм

09.02.2024

Графа отблизо

23.11.2023

Ново видео от Графа

19.10.2023


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0