Младата българка EL MA триумфира с песен в Италия

Тя е само на 15 години, но музиката ѝ вече звучи в цяла Италия. Елмира Маринова-EL MA от София издаде първата си авторска песен, разпространена от световно известния лейбъл Believe Digital. Зад триумфа й стои музикалният ментор Дарияна Куманова - международно признат продуцент и педагог, която от години работи в Милано.  
 
Посетителите на изисканите парфюмерийни бутици, спортни магазини и луксозните търговски центрове в Италия едва ли предполагат, че хитът "Tired Of Loving You" се изпълнява от българка. Слушателите на мейнстрийм радиата в Рим и Милано едва ли знаят, че 15 годишната EL MA не само пее завладяващо, но е и автор на вълнуващия текст, посветен на първите тръпки в любовта. Елмира пише текста на английски език, който владее до съвършенство и признава, че думите са вдъхновени от действителни преживявания.
 
В създаването на "Tired Of Loving You" неизменно до нея е Дарияна Куманова, която е в основата на успеха и на българката Ника Парис, заковала финалите на италианския "X-Factor". Всъщност, след едно от интервютата на Ника за българска телевизия, Елена, майката на EL MA, се свързва с Куманова и така започва музикалната приказка. 
 
 
Видеото на "Tired Of Loving You" се снима в студиото, използвано и от Дуа Липа, когато работи в Милано. Идеята за клипа е на Дарияна Куманова, която отскоро работи и с английските продуценти на най-популярния италиански рапър Сфèра Ебàста. Чужденците чуват "Tired Of Loving You" в студиото на Дарияна и остават впечатлени. "Това прави възможно следващият сингъл на EL MA да бъде продуциран от Великобритания", добавя Куманова. 
 
Маестра Куманова е известна с това, че провокира в своите възпитаници таланта и умението не само да интерпретират песни, но и да ги създават. "Веднага усетих стила на Елмира и силата, с която пише текстове", споделя Дарияна и добавя: "По-късно научих, че острото ѝ перо може би е по наследство, след като нейната баба се е занимавала с журналистика". 
 
Жоржета Калоянова, дъщеря на руския евреин Жорж Ендовицки и баба на талантливата EL MA, действително е работела за БНР, но и се е изкушавала от актьорската професия. Тя дори снима централна роля с Микеле Плачидо във филма "Един гражданин протестира" - от малкото продукции на Плачидо, които не са излъчени в България. 
 
Името на бащата на EL MA също е записано със златни букви, но в спортната ни история. Захари Маринов е футболен национал при юношите, а по настоящем е продуцент на талантливата си дъщеря. Във фамилния екип влизат и майката Елена, която освен добър приятел, е неизменно до EL MA при пътуванията ѝ в чужбина и по-големият брат Валери - силната опора на тийнейджърката. 

Свързани новини

Авторът на Café del Mar с нов албум

05.07.2013