Съдят актрисата Гуинет Полтроу за опасно каране на ски

Актрисата Гуинет Полтроу се яви в съда в западния американски щат Юта, където срещу нея е предявен иск за обезщетение от възрастен мъж заради инцидент при каране на ски през 2016-та година, съобщиха световните агенции. 
 
Във встъпителните си изявления адвокатът на Тери Сандерсън заяви, че предполагаемият сблъсък на пистите в Диър Вали му е причинил щети на стойност 3,3 милиона долара. Звездата от "Влюбеният Шекспир" на свой ред е завела насрещен иск, за символичния един долар и съдебните разходи.
 
Адвокатът на Полтроу Стивън Оуенс заяви, че Сандерсън е "обсебен" от иска и че делото е "безпочвена претенция, основано на лъжливо твърдение".
 
"Наистина е нещо като обида. Че тя някак си е оставила човек в безсъзнание и е избягала? Мога да ви кажа, че според нас това е пълна глупост", заяви Оуенс.
 
Предполагаемият сблъсък е станал през февруари 2016 г. в Диър Вали - бляскав ски курорт над шикозния по-голям курорт Парк Сити в Скалистите планини.
 
Полтроу, облечена в бял пуловер, седеше мълчаливо до Оуенс, когато започна съдебното заседание. Очаква се тя също да говори пред съда в своя защита.
 
 
 
Сандерсън твърди, че Полтроу се е блъснала в него със ски отзад и след това е изчезнала, оставяйки го да лежи в безсъзнание в снега.
 
Лорънс Д. Бъклър, представляващ Сандерсън, заяви във встъпителната си реч, че Полтроу е карала ски по "опасен" и "безразсъден" начин и е причинила на клиента му "четири счупени ребра и трайно увреждане на мозъка".
 
Полтроу също твърди, че Сандерсън я е ударил със ски в гърба.
 
Адвокатът ѝ Оуенс заяви, че "Гуинет е опитна скиорка", която "не е карала бързо", и каза, че първоначално се е страхувала, че е "нападната", когато Сандерсън се е появил точно зад нея.
 
Оуенс също така заяви, че Сандерсън е "сляп с едното око" и страда от "намаляващо зрение" с другото - предполагайки, че лошото зрение е причина за катастрофата.

Свързани новини

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024