Гледаме Били Айлиш в първата ѝ актьорска роля

Певицата Били Айлиш дебютира като актриса в сериала "Рояк" ("Swarm"), съобщава life.dir.bg.
 
Тя сподели клип от психологическия хорър в личния си Instagram профил (все пак, явно не се е отказала напълно от социалните мрежи). Поредицата е създадена от Доналд Глоувър и Джанин Нейбърс и разказва историята на млада жена, обсебена от поп-звезда, която прилича на Бионсе и има много активни фенове. В актьорския състав са Доминик Фишбек, Клоуи Бейли, Карън Родригес, Дамсън Идрис, Рори Кълкин, Парис Джексън. Били Айлиш играе Ива - момиче, което притежава лечителски способности.
 
 
Били Айлиш е участвала в документални филми и е озвучавала себе си в сериала "семейство Симпсън", но това ще е първото ѝ появяване пред камерата в актьорско превъпплъщение. Не е чудно, че разперва творческите си крила отвъд пеенето, защото макар и още много млада, не останаха много върхове, които да не е покорила с музиката си - през 2020, едва на 18 години, тя спечели и четирите основни награди "Грами" - за албум, песен, запис на годината и най-добър нов изпълнител за първия си албум When We Fall Asleep, Where Do We Go?.
 
Тя е и най-младият изпълнител, влязъл в историята с песен за част от поредицата за Джеймс Бонд - чест, до която много малко нейни колеги се добират и обикновено доста по-напред в житейския си път. Тя не само направи това сякаш без усилие, а накрая спечели и "Оскар" за песента.
 
Втория ѝ студиен албум Happier Than Ever излезе през юли 2021 и проследи трансформацията ѝ от неловка тийнейджърка в раздърпани, широки дрехи, към ослепителна блондинка с подчертано женствен силует.

Свързани новини

Били Айлиш пише история

12.03.2024

Кой ще пее на наградите ''Оскар''

06.03.2024

Били Айлиш е готова с новия си албум

22.02.2024

Певицата иска да съхрани психиката си

08.03.2023

Били Айлиш изненада с две нови песни

22.07.2022