Изкуственият интелект още пее с гласовете на The Weeknd и Дрейк - песента има ремикс

Изкуствен интелект създаде песен с гласовете на звездите Дрейк и The Weeknd и очаквано "колаборацията" стана вайръл.
 
Песента обаче бързо беше спряна от платформите, след като за кратко време натрупа милиони слушания. Лейбълът "Юнивърсъл" публикува изявление, осъждащо съдържанието, създадено с помощта на изкуствен интелект. От звукозаписната компания предупредиха, че представителите на индустрията трябва да изберат "от коя страна на историята" искат да бъдат. Така платформите за слушане на музика бързо свалиха песента. 
 
Записът е пуснат от анонимен потребител на TikTok, наречен Ghostwriter977, като композицията "Heart On My Sleeve" включва удивително сходни гласове с тези на двете суперзвезди. Създателят казва, че резултатът е факт благодарение на изкуствения интелект.
 
Оригиналната песен е блокирана за слушане, но ето че се сдоби с ремикс, който засега е достъпен. В мрежата развълнувани фенове пишат, че Ghostwriter завинаги е променил музикалния бизнес. 

Представители на Дрейк и The Weeknd отказаха коментари на случващото се. В изявление за Billboard обаче от "Юнивърсъл" посочиха, че вайръл публикациите показват защо платформите имат фундаментална правна и етична отговорност да предотвратяват използването на техните услуги по начини, които вредят на артистите.

По все по-горещата тема за ИИ и употребата му в изкуството, милиардерът Илон Мъск обяви, че ще пусне платформа за търсене на истината. TruthGPT ще бъде е конкурент на предлаганата от Майкрософт и Гугъл платформа ChatGPT. Според него създателите на бота с изкуствен интелект го "обучават да лъже", а OpenAI се е превърнала в "затворен код" и "организация, търсеща печалба, която е тясно свързана с Майкрософт. Мъск също обвини съоснователя на Гугъл Лари Пейдж, че не взима насериозно сигурността на изкуствения интелект.

В скорошно интервю Мъск каза още, че изкуственият интелект "има потенциал да унищожи цивилизацията". 

Свързани новини

HBO отряза "Идолът" след един сезон

29.08.2023

The Weeknd с първа колаборация с Мадона

02.06.2023

The Weeknd си отива

16.05.2023

Виж най-горещите премиери в Кан

16.05.2023

"Double Fantasy": ново от The Weeknd

21.04.2023