Ед Шийрън пусна най-бързо продаващия се албум тази година

Емоционалният опус "Subtract" на Ед Шийрън вече е най-бързо продаваният албум за 2023 г. 
 
Това ще стане шестият пореден албум номер едно на британския хитмейкър, като всичките му предишни студийни албуми са били на първото място.
 
Дни след премиерата си в петък "Subtract" вече събра над 56 000 единици в класациите, повече от всеки друг албум, издаден тази година. Предишното върхово постижение беше на Лана Дел Рей с новия й албум, но Шийрън я задминава с доста. 
 
"Subtract" излезе след водещия сингъл от него - "Eyes Closed", който в момента също е на първото място. 
 
 
Ед Шийрън оглавява класацията за официални албуми още от 2011 година с "+". 
 
Този път за тоталната доминация на певеца помогна и спечеленото дело за плагиатство. Британският музикант беше оправдан по второто дело за авторски права срещу него в рамките на година. Съдебното жури в съда в Манхатън постанови, че Шийрън не е копирал от "Let’s Get It On" на Марвин Гей, създавайки мегахита си "Thinking Out Loud" от 2014-та. Певецът определи решението като победа за творческа свобода.  
 
Радостта от решението на журито провокира английския музикант да направи уличен концерт в Манхатън, което тотално блокира движението и накара тълпата буквално да полудее. Ето и кадрите от спонтанното шоу, което е нещо като запазената марка на рижия британец. Популярен факт е, че кариерата на един от най-успешните музиканти на световната сцена в момента е тръгнала именно като уличен музикант. 

Свързани новини

Фенове полудяха по бельото на Ед Шийрън

30.11.2023

Важно!

25.10.2023

Ед Шийрън идва у нас!

20.10.2023

Певецът с уникално постижение

12.10.2023

Англичанинът може да бъде и лошо момче

05.10.2023