Прея се завръща към корените си в новата си песен "Диамант"

В края на април излезе новата песен на Прея - "Диамант", първи сингъл от предстоящия нов албум на младата изпълнителка. 
 
Както в новия сингъл, така и в третия ѝ студиен албум ще присъстват много музикални елементи и препратки към африканската култура, която е неразделна част от идентичността на певицата. 
 
"Имам доста ясна концепция в главата си какви ще бъдат следващите ми творчески стъпки и влизайки в студиото с Денис започнахме изключително целенасочено да работим по демото на песента. Изслушахме много африканска музика, както модерна, така и автентична, като идеята беше да се потопим в звученето, инструментите и настроението, което носят. Известно време се чудехме как да завърши парчето и едно от фолклорните изпълнения, които слушахме ни вдъхнови да създадем хора, който е много и племенен, и църковен като звучене, и носи усещане за обединеност. Най-интересното е, че всъщност сме го създали само аз и Денис, влизайки в различни персонажи в студиото.", казва певицата.
 
 
Аранжиментът на песента е дело на Денис Попстоев, а в създаването на музиката участват той и самата Прея. Текстът, отново дело на младата изпълнителка, е биографичен разказ за нея и живота ѝ до момента: "Една от целите със задълбочаването в афро звученето беше да успеем да пресъздадем една пълна картина на моята личност. Много исках чрез текста да бъда възможно най-откровена и да разкрия на хората частици от мен, за които те не са знаели. Посланието, което исках да оставя е, че както и да изглежда пътят пред нас, колкото и да е страшен, тъмен, неприветлив, винаги можем да се оповем на вътрешната ни сила и издръжливост, каквито притежава и диамантът." 
 
Официалното видео към песента е заснето в рамките на два дни, на няколко локации, а съвсем естествено една от тях е именно Люлин, където Прея е израснала и е шлифовала своя вътрешен диамант. Режисьор на продукцията отново е Жоро Пеев, познат от работата си с популярни български изпълнители като Рут Колева, Миро, Дара и други. 
 
"Видеото ми е изключително любимо. Жоро отново успя да улови есенцията на песента и да добави неговия артистичен поглед, правейки целия проект изключително вълнуващ за слушателите и зрителите. Екипът беше страхотен и през цялото време усещах как заедно създаваме нещо много красиво. За мен този проект е супер специален, вложихме цялата си душа в него."
 
В предстоящия си трети албум Прея ще наблегне още повече върху симбиозата между българското и африканското звучене, пречупвайки ги през призмата на поп музиката. В него тя ще продължава да миксира и експериментира с различни музикални стилове, които са я оформили като изпълнител през годините.

Свързани новини

Прея с нова песен

16.08.2022

Прея пее с Борис Илиев

23.03.2022

БГ музиканти споделят Приказката P.I.F.

28.05.2021

Прея с нов сингъл

13.04.2021

Прея на сцената на Sofia Live Club

20.02.2018