Прея и Арика Адамс представят България в предизвикателството Trace Talent Europe

Прея и обещаващият млад талант Арика Адамс са победителите в кастинга на музикалното предизвикателство Trace Talent Europe, което ще се проведе в Марсилия, Брюксел и София между май и юни 2024 г. 
 
В рамките на месец, двете млади изпълнителки ще бъдат част от отбор от 36 младежи, които ще се състезават за титлата "Trace Talent Europe" 2024 г. Те ще бъдат подкрепени от много влиятелни личности от света на развлеченията, като френския рапър Franglish, белгийската хип-хоп звезда Frénétik и френската хип-хоп легенда Джаки Браун от Neg'Marrons, които ще са ментори на Trace Talent Europe. Те ще бъдат подкрепени и от няколко изтъкнати фигури от сцената на живата музика, сред които Zino (Only Pro), DJ Djel (Fonky Family) и музикантът и продуцент Ерик Белами.
 
Trace Talent Europe има за цел да предостави на младите таланти инструментите, насоките и експертните познания, от които се нуждаят, за да успеят в кариерата си. По време на престоя си в Марсилия, Брюксел и София кандидатите ще се потопят във всички аспекти на музикалната индустрия с интензивна програма за обучение, включваща както теоретични, така и практически семинари (като аранжиране на песни за изпълнения на живо, сценични и вокални напътствия, сценография и създаване на осветление, видеопродукция, създаване на съдържание в социалните медии, промотиране на събития, управление на билети и продуциране на събития).
 
Виржини Конé, директор на Trace Talent, споделя: "Музиката на живо и аудиовизуалният сектор оказват реално въздействие върху живота ни - в културно, социално и икономическо отношение. Щастливи сме, че Прея и Арика Адамс са част от тазгодишното приключение, тъй като предизвикателството на Trace придобива европейско измерение, за да ги запознае с нови идеи, безпрецедентни сътрудничества и нови фенове."
 
Прея и Арика Адамс ще участват освен в различните обучения и практики водени от изтъкнати професионалисти, но ще се представят и по време на различни музикални събития, включително ще се качат и на сцена на Sofia Live Festival 2024, заедно с утвърдени изпълнители като ATMOSPHERE, Села Сю, Ковакс, DJ SHADOW и DUB FX.
 
Trace Talent е част от глобален, дългосрочен проект, който се ангажира със структурирането на действия в подкрепа на информацията, обучението и заетостта в музиката, цифровото и аудиовизуалното изкуство, насочени към младите хора. Инициативата започва в Брюксел, Белгия, след което продължава в Марсилия, Франция и завършва в България, където артистите ще се представят на популярния SOFIA LIVE FEST.
 
Прея е родена в София през 90-те години на миналия век. Певицата произхожда от смесен брак и е родом от нигерийския щат EDO по линия на покойния си баща. Тя издава дебютния си сингъл "Malkite Neshta" ("Малките неща") през 2014 г. Песента веднага печели популярност в българските радиостанции. След като прекарва няколко години в петорката на един от най-значимите поп лейбъли в България, в началото на 2019 г. Прея взима решението да стане независим артист и през пролетта на същата година издава дебютния си албум.
 
През есента на 2021 г. на бял свят се появява второто самостоятелно издание на Preyah. EP на английски език - очевидна стъпка в разширяването на кариерната посока на певицата. В момента Preyah работи върху третата си студийна творба, експериментирайки с фюжъна, който самата тя представлява - смесвайки афропоп с балкански ритми и звуци, в стремеж към още по-дълбоко себеизследване и развитие.
 
Арика Адамс е певица и автор на песни, която сама пише и продуцира музиката си. Понастоящем Арика е издала два солови сингъла - "Lies" и "Bird of Prey", като предстои да издаде още, тъй като в момента работи по албум с 10 песни, който ще бъде издаден през есента на 2024 г. Арика е част и от групата Holy Peaks, заедно с Даниел Иванов. Те имат издадени два сингъла "No Time" и "Daylight", като "Daylight" дори е звучала по британското радио BBC 1.  През 2023 г. Арика е четвъртфиналист в българския телевизионен конкурс "Гласът на България", в резултат на което тя има възможността да подгрява концерта на кралицата на българската поп музика Мария Илиева в НДК.
 
Предприемаческото предизвикателство "Trace Talent" акцентира върху творческите индустрии като същевременно създава реални възможности за развитие на млади таланти.

Свързани новини

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

Дебют на младата певица

18.10.2023

Прея се завръща към корените

11.05.2023

Прея с нова песен

16.08.2022

Прея пее с Борис Илиев

23.03.2022