България става част от европейски проект в подкрепа на младите таланти в музиката

Музикалното предизвикателство "Trace Talent", посветено на градските афро и хип-хоп култури, прекрачва границите на Франция и излиза на европейско ниво! 
 
Проектът стартира в партньорство между Франция, Белгия и България, и ще даде шанс на млади таланти от тези три държави да се обучават професионално в музикалния и концертен бизнес, ръководени от изключително дисциплинарни интернационални екипи! 
 
"Trace Talent" е част от глобален, дългосрочен проект, който се ангажира със структурирането на действия в подкрепа на информацията, обучението и заетостта в музиката, цифровото и аудиовизуалното изкуство, насочени към младите хора. След 4 сезона в Марсилия и Майот, посветени на музикалното творчество, професиите в управлението на музиката и аудиовизуалното изкуство, тази година Trace Talent поставя младите хора в сърцето на концертната индустрия на между Марсилия (Франция), Брюксел (Белгия) и София (България).
 
Отборите ще бъдат настанени и ще се обучават в специално подбрани локации, в трите града през юни 2024 г., където ще развиват своя талант като участват в различни работилници, майсторски класове и споделят опит с водещи експерти, вдъхновяващи личности и професионалисти.
 
Разделени на няколко отбора в различни направления, кандидатите ще представляват всяка една от основните професии в концертната индустрия: (1) Артист / изпълнител (2) Мениджър на турне / Ръководител на турне (3) Технически директор / Мениджър на сцена (4) Сценограф / хореограф на сцена (5) Мениджър комуникации / Маркетинг мениджър (6) Мениджър на съдържание / редакторски мениджър.
 
Техните цели ще бъдат да организират най-добрия концерт за артиста, когото представляват, и да разберат всички аспекти от процеса: артистично развитие, сценично изпълнение, техническо ръководство, административно управление, логистика, маркетингова и комуникационна стратегия.
 
Артистите, които станат част от предизвикателството, ще имат възможността да се представят по време на различни музикални събития, включително и да излязат на сцена на Sofia Live Festival 2024, заедно с утвърдени изпълнители като ATMOSPHERE и DJ Shadow. 
 
Поканата за кандидатстване е отворена на уебсайта tracetalent.fr до 31-ви март 2024.
 
ПОРТФОЛИО С ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ:
● ЧОВЕШКО И КОЛЕКТИВНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
Създавайте, сътрудничете си и изживейте уникално преживяване: това е същността на Trace Talent!  Екипи от различни националности ще изградят силни връзки, укрепвайки разбирателството и давайки възможност за интернационално сътрудничество.
 
● КУЛТУРНО ОБОГАТЯВАНЕ
Талантите ще се запознаят с различни култури в Марсилия, София и Брюксел, обогатявайки познанията си за творческите индустрии.
 
● СЪЗДАВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ МРЕЖИ:
Уникална платформа за установяване на професионални връзки в европейски мащаб, разширяване на хоризонтите и създаване на бъдещи възможности.
 
● ОБУЧЕНИЕ ОТ ЕКСПЕРТИ:
Известни треньори от различни европейски региони ще представят разнообразни подходи и перспективи: специализирани експерти, които ще дадат старт на кариерата на млади таланти и ще изградят бъдещето на културните и творческите индустрии.
 
Предприемаческото предизвикателство "Trace Talent" акцентира върху творческите индустрии като същевременно създава реални възможности за развитие на млади таланти.
 

Свързани новини

Барби става музеен експонат

10.07.2024

Пет дестинации на 50 км от София

31.05.2024

Family Fantasy Land за Деня на детето

22.05.2024

Чакаме "Trace Talent" у нас

08.05.2024

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024