Sofia Live Festival добавя Бени Сингс, Рони Сайз и Woomb в колоритната си програма

Неповторимият нидерландски изпълнител Бени Сингс и дръм енд бейс легендата Рони Сайз пристигат, за да оглавят втория ден на Sofia Live Festival. 
 
На 24-ти юни ще чуем за първи път едно от водещите имена на култовия лейбъл Stones Throw Records Бени Сингс, а веднага след него на главната сцена ще се качи дръм енд бейс величието Рони Сайз. Най-новото попълнение в съботния ден ще е дебютиращото на българската сцена дуо Woomb.
 
 
Бени Сингс изгражда името си като певец, композитор и продуцент през последните две десетилетия и получава множество суперлативи за албума си Music, който издава през 2021. Той усъвършенства характерния си звук, като го превръща в колоритен каталог, който му печели последователи в световен мащаб и фенове като Джон Майер, Андерсън Паак и Джейми Кълъм. През годините Бени Сингс си сътрудничи с артисти като Кени Бийтс, Кори Хенри, Пи Джей Мортън, Марк Ребийе, Емили Кинг, Goldlink, Free Nationals, Мейър Хоторн, Surfaces, Mocky, MadeinTyo, Рей Калил & Cornelius. Той е съавтор и продуцент на куп платинени сингли и албуми, оглавяващи класациите, а музиката му се появява в култовите сериали "Girls" и "Love Life" на HBO и "Easy" на Netflix.
 
 
След двете супер успешни гостувания през 2008 и 2012, легендарният дръм енд бейс DJ и продуцент Рони Сайз ще зарадва отново феновете на по-твърдия електронен звук. Британецът става популярен през далечната 1997 като основател на "Reprazent" и e един от хората, които стоят в основата на дръм енд бейс движението. Роденият в Бристол  Райън Оуен Гренвил Уилямс е син на емигранти от Ямайка. 
 
След като е изхвърлен от училище на 16-годишна възраст,  той започва да се занимава с музика сериозно. Заедно с DJ Krust, DJ Die и DJ Suv основават лейбъла Full Cycle Recordings. През 1997 излиза дебютния албум на "Reprazent" - New Forms, който става платинен и им носи престижната британска награда "Mercury". Следващият им сериозен запис излиза под името In the Mode, в който участват изпълнители като Method Man, Зак де ла Роча от Rage Against The Macine и бийтбокърът Rahzel. До ден днешен Рони Сайз не забавя темпото си и продължава да обикаля световните клубни и фестивални сцени. През 2019 той работи съвместно с Rag'n'Bone Man по култовото парче "Calling".
 
Woomb е движещо се между Лондон и София дуо, съставено от младия вокалист и композитор Христо Йорданов, и Георги Линев, по-добре познат от проекта си Kan Wakan, стигнал до световно признание с трите си албума. Първата им колекция от песни е деликатна смесица от електроника и дрийм поп елементи, вдъхновени от общите влияния, които Йорданов и Линев намират помежду си – Cocteau Twins, Бьорк, Ник Дрейк, Slowdive, Брайън Ино, Portishead.
 
Тазгодишното издание на Sofia Live Festival ще се проведе на 23-ти, 24-ти и 25-ти юни 2023 на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина. Ето и програмата по дни:
23.06
Love’n’Joy
Me and My Devil
1000mods
UNKLE 
KiNK & Rachel Row
 
24.06
Woomb
Nocktern
1000names 
Alina Pash
Бени Сингс
Рони Сайз
 
25.06
Vianne
Bulgarian Cartrader
Wax Tailor
Chet Faker
 
Билетите "Ранно пиле" за 25-ти юни и тридневните пасове са напълно изчерпани, но остават още малко количество еднодневни за 23-ти и 24-ти юни. Цените за тях все още са 35 лв. за един ден и 80 лв. за трите фестивални дни, и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси. След изчерпване на количеството им, редовната цена ще е 45 лв. за еднодневен билет и 110 лв. за тридневен пропуск.

Свързани новини

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

Изпълнителят със соло концерт в София

07.07.2023

Sofia Live Festival 2023 приключи

27.06.2023