Дуа Липа спечели дело за хита си "Levitating"

Британската поп звезда Дуа Липа и музикалният лейбъл Warner Records убедиха федералния съд в Лос Анджелис в понеделник да отхвърли дело, заведено от реге група от Флорида, която обвини певицата за оригиналността на хита й "Levitating".

Групата се казва Artikal Sound System. Те обаче не са успели да докажат, че авторите на "Levitating" някога са чували тяхната песен от 2017 г. "Live Your Life". 

Групата каза, че е свирила "Live Your Life" на концерти, разпространявала я е чрез услуги за стрийминг и е продала няколкостотин копия на компактдиск. Съдията постанови, че това не е достатъчно, за да се покаже, че песента е била достатъчно широко разпространена, за да може авторите на песните на "Levitating" да са я чули и копирали.

Съдията отхвърли и искането на групата да премести делото си в Ню Йорк, за да бъде изслушана с друго дело за нарушение срещу певицата и авторите на песни Санди Линзър и Л. Ръсел Браун за предполагаеми прилики между "Levitating" и техните диско песни "Wiggle and Giggle All Night" и "Don Diablo". 
 
"Levitating" прекара 77 седмици в класацията Hot 100 за сингли в САЩ на Billboard, достигайки номер 2 през 2021 г. 
 

Свързани новини

Сингълът е от албума Radical Optimism

16.04.2024

Вижте Дуа Липа от восък

19.03.2024

Нов убийствен сингъл от звездата

16.02.2024

Дуа Липа с песен за неуспешните срещи

31.01.2024

Отново сама

06.12.2023