Българо-филипинският дует Xander&V показа ново видео - "All Night Long"

Xander&V са R’n’B дуо, създадено от българските музиканти Алекс Витков и Валентино Бабат. 
 
Водени от страстта си към западнозвучащата музика и вдъхновени от артисти като Silk Sonic (Бруно Марс, Андерсън Паак), Brasstracks, Принс, Джеймс Браун и други, те създават своята музика като съчетават R’n’B, хип-хоп и поп с джаз и фънк елементи.
 
 
Започват да работят с Денис Попстоев, при който записват дебютния си сингъл на име "Either Way", чийто музикален видеоклип излиза на 22 ноември 2022. Сюжетната линия в него разказва за разговор между двама приятели (Алекс и Валентино), а темата в него подчертава отношенията на Валентино с неговата приятелка и проблемите в тяхната връзка. По-нетипичното в тази песен е, че тя съдържа два диалога: първият задава тематиката, а вторият представлява развръзка, в която Алекс дава своя съвет.
 
Още през декември месец същата година, дуото записва и втория си сингъл, озаглавен "All Night Long", чийто клип излиза на 31 май 2023. За него създават много по-мащабна продукция, чийто екип заснема видеоклип, който комбинира концертно изпълнение на сцена с две паралелни сюжетни линии. Те разказват за отношенията на двамата изпълнители с техните приятелки. Сюжетът на "All Night Long" продължава историята, поставена от "Either Way".
 
 
Целта на двамата артисти с този проект е да изразят общите си послания и идеи, музикални и лирични, търсейки крехкият баланс между по-комерсиалното и лесновъзприемчиво звучене, и по-дълбокото, стойностно и музикално такова, за да
могат да стигнат до по-широка аудитория запазвайки музикантският си бекграунд.
 
Алекс Витков е музикант, артист, класически и джаз тромпетист от София. Завършва НМУ, получава бакалавърска и магистърска степен в НМА с една и съща специалност - тромпет. От 2016 работи на пълен щат в оркестъра на Национална опера и балет. През 2019 участва в най-големия джаз фестивал в България „A to Jazz” с биг бенда на
НМА. През 2022 открива Банско Джаз Фест, заедно с биг бенда на "Браз Асоциация", воден от Ангел Заберски младши. Дуото Xander&V, което създава заедно с Валентино Едуардо Бабат, е първият му проект с авторска музика. 
 
Валентино Едуардо Бабат е филипино-български R'n'B/поп артист, написал и записал както собствени песни, така и за други певци и артисти. Започва своето обучение по класическо пиано при Елена Юлиянова на 6 години. Лауреат е на над 23 национални международни конкурса. Мести се в София, където учи и завършва с отличие в НМУ през 2018. През 2022 завършва НМА с профил джаз пиано. На 19 август 2019 издава дебютния си сингъл на име "How It's Done". Издава втория си сингъл, "Hey Babe", пет месеца по-късно, а третият - през месец май с името "Last Night".

Свързани новини