Рейчъл Роу с нов летен хит - "Аркутино"

Както и самото име на сингъла подсказва, това е музика за море, безгрижие и свободни форми щастие.
 
Там някъде, между зациклените пиано звуци, отличителния денс ритъм и текста, който звучи като припева на лятото, срещаме една нова версия на Рейчъл Роу - с дъх на морски бриз. Като едно от любимите ѝ български кътчета по морето, плажът Аркутино неслучайно ще се превърне в метафора за солените, пясъчни спомени.
 
 
Песента е по музика и текст на Рейчъл Роу, аранжиментът е създаден от Страхил Велчев - Kink и Денис Попстоев. Видеото, дело на талантливите Петър Вълчев - режисьор и оператор, и Невелин Вълчев - монтажист, визуализира усещането за онзи непреодолим копнеж за лято и свобода.
 
Рейчъл Роу или Рахел-Лилия М. Тодорова, както е истинското ѝ име, има разнообразен музикален опит. Създава музика и текстове за едни от най-големите български имена в музиката: Камелия Тодорова, Графа, Рут Колева, Криста, Мария Илиева, Любо Киров, Сантра и др. Изпълнява собствена, съвременна поп музика, автор е на музика за филми, има опит с главни роли на мюзикълната сцена, както и с дублажи на филми и музикална режисура.
 
 
Един от големите ѝ успехи е песента "Follow the Step", която завладява световните медии и клубове, както и нейният ремикс, направен от световноизвестния български електронен артист Страхил Велчев-KiNK. Парчето е обявено за вокален химн на Ибиса през 2013, което води и до издаването му от лейбълите Defected (UK) и Universal (Australia) с нова доза успешни ремикси. Сериозна подкрепа среща от големите музикални медии BBC Радио 1, Rinse FM, MTV, а в популярни класации като Resident Advisor, Beatport, Groove Magazine го нареждат на челни места. Този грандиозен успех дава тласък на кариерата на певицата, която, съвместно с KiNK, е поканенa на множество участия из Европа, Америка, Азия, сред които Roskilde Festival (Дания), Berghain (Берлин), Tomorrowland (Белгия), Sonar (Испания), Amsterdam Dance Event и много други.
 
 
Сингълът "2 love you" на Рейчъл Роу, в колаборация с KiNK допълва опита й като световно признат артист и е още един достигнат връх в кариерата ѝ. Холандският лейбъл "Running Back" издава парчето, а най-големите британски радиа – ВВС Радио 1 и Rinse FM го въртят непрекъснато, а първият тираж на плочата се разпродава за 3 дни.
 
 
Сред последните проекти, върху които работи, е албумът на Криста У дома, който създава съвместно с Криста и Борислав Бояджиев–Борче.
 
Съвсем скоро певицата представи и "Да ти споделя" - първата песен от предстоящия албум Лилия, с която Рейчъл Роу открехна завесата за новия си проект.
 
 
В началото на есента се очаква новият албум на певицата Лилия да бъде официално представен. В него ще видим Rachel в различни превъплъщения и търсения, но винаги вярна на красивата си женска енергия и дълбока чувственост.

Свързани новини