"Първа линия" на Елена Сиракова - естетика и стил в разгара на сезона

"И най-голямото богатство не се измерва в гаражи с коли и не в пари, и не в злато… а в теб и мен на първа линия, нали?"
 
Ако се откриваш в този текст, то новата песен на Елена Сиракова е лично за теб. "Първа линия" е съвършеният саундтрак за лятото: твърде лична - вдъхновена от реални хора и събития, но с такъв общовалиден заряд, че може да се слуша във варианта "всичко навсякъде наведнъж". 
 
Поднесена с финия чар на Елена Сиракова, "Първа линия" е напълно в духа на бохемския french gypsy jazz. Песента те "хваща" веднага, за да изтанцува с теб страстен летен танц и да добави на финала "мокричкото в окото", като обяснение в безметежна любов. 
 
 
Но макар че се слуша на един дъх, "Първа линия" има своята некратка история. "Всъщност песента наистина показва реални ситуации от нашите страхотни почивки", разказва Елена. "Над 10 години нашата семейна компания ходи в една и съща къща, накрая на малко градче в Гърция, където плажът е само за нас. Дори се шегуваме: най-големият рахат е на първа линия. Тези моменти са се превърнали в символ на перфектното изживяване. С тях е заредена песента." 
 
Вдъхновението за "Първа линия" идва преди две лета и оттогава започва монтирането и сглобяване на събирани с години автентични кадри от незабравимите летни ваканции. Обмисля се подреждането на текста и музиката, докато песента узрее, като сладък летен плод, който отхапваме точно в разгара на горещите месеци.
 
За песента Елена работи с екипа, на който има безрезервно доверие. Юлиян Янев е на клавишите, Момчил Косев - китара, Виктор Викторов - барабани, Радослав Славчев - бас китара, тромбон - Момчил Косев, тромпет - Мартин Бодуров, акордеон - Калоян Куманов. Музиката и текстът са на самата Елена Сиракова, а кадрите във видеото монтира заедно с талантливата Бианка Хинова, която по традиция режисира всички нейни проекти. 
 
 
Парчето е поредната песен от едноименен мини албум на Елена Сиракова. Пилотният сингъл - "Дърветата", излезе преди месеци и даде заявка за дългоочакваното EP. Елена планува паралелно изграждане на албум, който да събере цялата ѝ авторска музика.  

Свързани новини

Океан от чувства, запечатани на лента

16.02.2022