Чарли Сием се завръща у нас с първи концерт в София

Чарли Сием се завръща в България с първи концерт в София и Зала България.
 
По време на гостуването си в България през август, по покана на Татяна ф. Педерсен и Стайко Топалов, Чарли Сием в акомпанимент на маестро Итамар Голан, изнесе на 19.08.23 един вълшебен бутиков концерт в Опера Варна, и изпълни и музика от Учителя Беинса Дуно / Петър Дънов. 
 
Сием е част от документален филм за Учителя, като няма да е единствената световна звезда, която ще видим в тази продукция. Документалният филм ще има премиера на Филмовия Фестивал в Кан 2024.
 
В София, преди концерта, Сием ще направи благотворителен мастър клас с млади таланти от музикалните училища, като с едно или няколко деца от този клас ще открие концерта в Зала България.
 
ИСКАШ ЛИ ДА СПЕЧЕЛИШ ДВОЕН БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА? Отговори на въпроса, който ще намериш във фейсбук страницата ни и в края на деня ДВАМА късметлии ще станат притежатели на двойна покана!
 
Официални правила за участие и срок на промоцията: 24-27.10.2023 г.
 
Списък на спечелилите:
24.10 Ana Maria Gospodinova, Александър Тахчиев
25.10 Irina Bankova, Villy Naydenova
26.10 Daniel Lazarov, Georgieva Diana
27.10 Катя Тодорова, Katya Valcheva
 
Чарли Сием е един от най-талантливите и популярни млади световни цигулари. С широки музикално-технически умения, с дълбок репертоар, включващ незабравими произведения на класически и по-модерни композитори като Бах, Бетовен, Паганини, Брамс, Елгар, Шостакович, Холоуей, Прокофиев и други, и с изключителни импровизаторски техники, Чарли Сием се счита за истинско олицетворение на модерния изпълнител на 21 век . 
 
Роден в Лондон, в семейството на един от най-заможните и влиятелни норвежки бизнесмени, Сием започва да свири на цигулка още от тригодишен, след като чува музика от Бетовен (Violin Concerto) изпълнена от известния цигулар Йехуди Менухин. По интересно стечение на съдбата, две десетилетия по-късно Сием ще свири на същата тази цигулка, която слуша за първи път като дете - цигулката на Менухин, като самата тя е гениално произведение на изкуството, направена през 1735 г. от италианския майстор Гуарнери дел Джезу и наречена D’Egville. 
 
Чарли Сием учи в Итън Колеж, завършва специалност Музика в Кеймбридж и специализира в Кралския Музикален Колеж в Лондон под ръководството на Ицхак Рашковски. От 2004 до сега, негов ментор е друг световно-известен цигулар и виртуоз Шломо Минц. Чарли е посланик на Фонда на Принц Чарлс (вече Крал на Великобритания). Сием има участия с много от най-престижните световни филхармонични оркестри и камерни ансамбли, като Националната Чешка Симфония, Камерата Залцбург и филхармониите на Лондон, Берген, Израел, Москва, Осло, Ротердам, Кралския Филхармоничен Оркестър и т.н. 
 
Той е работил с топ диригенти като Шарл Дютоа, Едуард Гарднер, Зубин Мета, Яник Незе-Сеген, Сър Роджър Норингтън, Либор Пешек и Юри Сомонов. Международни фестивали, в които е участвал, включват Сполето, Ст. Мориц, Гщад, Берген, Уиндзор, Истанбул, Санта Лучия и други. Сием редовно изнася концерти, рецитали и участва в световни турнета в страни като Австралия, Франция, Израел, Китай, САЩ, Румъния, Турция, Италия, Германия, и други. Той е гостуващ лектор в Кралския Колеж по Музика (Лондон), в Колежа по Музика на Лийдс, в Университета по Изкуства на Нанджинг (Китай) и в Академията по Музика във Флоренция. 
 
През 2014 Сием пише своето първо произведение за цигулка и оркестър – Canopy. Чарли Сием има множество съвместни прояви с други световни изпълнители в широк спектър от жанрове; той е работил с The Who, Брайън Адамс, Бой Джордж, Майли Сайръс, Джейми Кълъм, и други. Първия свой индивидуален албум Сием издава през декември 2008 и досега има общо 10 издадени албума. 
 
През април 2023 Чарли се ожени на графинята на Монова/Венеция - Виола Аривабене Гонзага. Фамилията Аривабене е една от най-старите и влиятелни италиански семейства, които от 1200 години насам са на ръководни позиции и участници в исторически събития, собственици на Gran Palazzo Venezia/ Палацо Пападополи, където се ожениха и Джордж и Амал Клуни. Фабрицио Аривабене беше шеф на Ферари и Ювентус. Виола и по-малката ѝ сестра са собственици и дизайнери на луксозната марка за обувки, ViBi Venezia, която Кейт Мос направи една от най-търсените в света. Чарли и Виола са посланици и рекламни лица на Армани, Диор, Хуго Бос и други.
 

Свързани новини

Спечели в играта на JOLI

15.04.2024

Спечели награда от Hada Labo Tokyo

15.04.2024

Водата заслужава любов!

22.03.2024

Бъди здрава и красива с Alive!

14.03.2024

Здраве и красота с Lidkor

01.03.2024