Крис Браун отново на съд - за побой с бутилка алкохол в лондонски клуб

Крис Браун има дълга история на проблеми с правосъдието. Неведнъж той е съден за агресия и  насилие, започвайки от 2009 година.

Тогава беше арестуван за физическо малтретиране и домашно насилие над вече бивша си приятелка барбадоската певица Риана, причинявайки й наранявания по устните и лицето. Крис Браун се призна за виновен, сключвайки сделка. Той получи пет години изпитателен срок, задължително консултиране за домашно насилие и  полагане на общественополезен труд.

По думите му той е завършил курса. През 2010 година Браун написа в Twitter: ''Имам достатъчно самоуважение и благоприличие, за да се гордея с постигането на този клас. Момчетата бягат от своите грешки. Мъжете се учат от тях!!!''

Въпреки това, обвиненията срещу него не приключиха. И през годините няколко пъти беше под прожекторите на съда за нападения и насилие. През 2020-а Крис Браун бе обвинен от вече бившата си икономка, че сестра ѝ била нападната от неговото куче, като я нахапало по лицето, ръцете и други части на тялото. По нейни думи, чула Браун да нарежда на екипа си да изведе животното от дома, за да покрие инцидента. Жената пожела обезщетение в размер на 71 млн. долара.

През май тази година стана ясно, че Браун и изпълнителят Ъшър са се сбили ден преди да излязат на сцената на музикалния фестивал Lovers & Friends в Лас Вегас. Твърди се, че Браун правел опити да говори с певица и се ядосал, когато тя го игнорирала, което накарало Ъшър да се намеси и да се опита да го успокои.

Тези дни 34-годишният изпълнител отново се изправи пред съда. Музикален продуцент твърди, че е бил пребит с бутилка текила. Според делото инцидентът е станал през февруари в нощен клуб в Лондон. След първоначалния удар с бутилката, се твърди, че Крис Браун безмилостно е настъпил и ритал ищеца Амаду ''Абе'' Диау във врата и той е изпаднал в безсъзнание за 30 секунди. В делото се обяснява, че инцидентът е заснет от охранителни камери в клуба, като кадрите са получени от лондонската столична полиция. Абе е бил откаран в болница в резултат на получените наранявания. Той твърди, че е имал ''разкъсвания по главата и скъсани връзки на крака'' и е ''претърпял сериозен и постоянен емоционален стрес и травма''.

Насилието обаче не е единственото обвинение срещу Крис. Абе също така обвинява музиканта в ''клеветническо поведение чрез разпространение на фалшиви слухове''. Браун е съден от Диау за обезщетение и настоява за дело пред съдебни заседатели. Следващите стъпки все още предстои да бъдат определени.

Свързани новини

Иск за 20 млн. долара срещу Марая Кери

03.11.2023

Съдят Робърт Де Ниро за 12 млн. долара

02.11.2023

Упрекват я и за лоша работна среда

02.08.2023

И Куба Гудинг Джуниър на съд

06.06.2023

Крис Браун отново на съд

31.01.2022