За над 200 предмета наддават почитателите на Принс

Почитателите на Принс, който беше известен почти толкова с екстравагантните си тоалети, колкото и с хитовете си, ще имат възможност да наддават за част от разкошния гардероб на покойния музикант на онлайн търг тази седмица.

Колекцията, включваща повече от 200 предмета, е събрана от френски колекционер, който първоначално се е надявал да открие музей в чест на музиканта, но по-късно се е отказал от този план, според бостънската аукционната къща "Окшън", която ръководи продажбите.

Колекционерът се е свързал с лица, които са работили в тясно сътрудничество с Принс, за да събере предметите, тъй като е вярвал, че определящият тенденциите артист, който почина през 2016 г., е бил не само музикален виртуоз, но и модна икона, съобщават от аукционната къща.

Според Боби Ливингстън от "Окшън" търгът проследява еволюцията на Принс в музиката и модата от ерата на Purple Rain до смъртта му. Един от акцентите на търга е пищната бяла риза с жабо, носена от Принс по време на изпълнението на песента Purple Rain на Американските музикални награди през 1985 г. Аукционната къща оценява стойността ѝ на 15 000 долара.

На търга се предлага и костюмът на Принс от филма Under the Cherry Moon ("Под черешовата луна") от 1986 г., с който той дебютира и като режисьор. Аукционната къща оценява костюма на 45 000 долара.

Сред другите предмети на търга са чифт сини ботуши с висок ток от турнето Act I, оценени на 20 000 долара, специално изработен златен сценичен костюм с любовни символи, оценен на 10 000 долара, синя негова китара Schecter "Cloud", оценена на 4 000 долара и шапка с верижка.

В допълнение към модата този търг включва оригинални полароидни фотографии, мастъркасети на хитови албуми и официална документация за неговите филми и музикални клипове. Наддаването за търга приключва в четвъртък.

По-рано тази година родният щат на Принс - Минесота, го почете, като преименува на негово име участък от магистрала, който минава покрай дома му в Пейсли парк. Мастилото, с което губернаторът подписа законопроекта за преименуването, беше лилаво - знаковият цвят на Принс.

Свързани новини

Фенове полудяха по бельото на Ед Шийрън

30.11.2023

Дрехите на Джак Доусън - на търг

04.10.2023

"Purple Rain" е само на Принс

01.09.2022

Спомен за Принс на рождения му ден

07.06.2021

5 години от смъртта на легендарния Принс

25.03.2021