No More Many More представят четвъртия си албум с концерт в София

No More Many More, с десетилетие на българската музикална сцена зад гърба си и планове за велики неща пред тях, правят премиера на своя нов авторски музикален албум на 13 декември в клуб Строежа
 
Един от тях е четвърти за групата, която отказва да играе по правилата и достига до хората без да използва заобиколни пътища. С честни думи, силни ангажирани текстове и неповторим стил – право в сърцата на публиката, Методи Кръстев, Радослав Гергов, Камен Александров, Владимир Иванов, Мартин Стоянов-Martist и Гриша Георгиев са тук, за да останат и да разбъркат музикалното статукво у нас. До края на годината No More Many More представят Един от тях на национално мини турне. 
 
 
Новият албум на No More Many More Един от тях съдържа десет песни и във всяка една липсва компромис със стила и разбиранията на авторите. Под повърхността на характерната за Методи и компания музика и константно силните текстове, в него се отличават и повече дръзки звукови експерименти, перфектната комбинация за нови и стари фенове на No More Many More с включването на бруталните бас линии от Гриша Георгиев, синтове и пиано на Мартин Стоянов-Martist, който се e погрижил и за финалните микс и мастеринг на албума. 
 
На 13 декември, освен представяне на новия албум Един от тях и видео премиера на новата песен "Остани човек", публиката на No More Many More ще види на сцената в клуб Строежа и близкия приятел на бандата – актьорът Валери Йорданов, с който групата има дует и специалните гости на вечерта – новото българско синт поп явление група BROPUNZEL. 
 
Ефектното видео към "Остани човек" – дело на режисьора Боян Карамфилов, ще бъде достъпно за всички още на следващия ден, 14 декември в 11:00 в YouTube канала на бандата. В него има избрани кадри и от първото му представяне на живо пред фенове преди месеци по време на големия концерт по случай 10 годишнината на групата. 
 
Билети за концерта има тук.
 
No More Many More все още отказват да играят по правилата. С алтернативен рок с хип-хоп елементи, неповторим стил и провокиращи размисъл български текстове, гласът им вече е разпознаваем не само за верните им фенове, но и за широката публика. 
 
Имат три дългосвирещи албума – дебютният, По един или друг начин, излиза през 2017, вторият – Не и този път, е издаден в карантинната 2020, а третият се казва Помогни ми и получава широк медиен отзвук със смелите си бунтарските текстове, типични за No More Many More мелодии и мъжки двугласия. 
 
Методи Кръстев, Радослав Гергов, Камен Александров, Владимир Иванов, Мартин Стоянов-Martist и Гриша Георгиев са тук, за да останат и да разбъркат музикалното статукво у нас и представят своя четвърти албум: Един от тях. Музиката им е във всички аудио и видео платформи, а къде може да ги видите на живо – следете в социалните им мрежи. 
 
Хвърляме задкулисен поглед към 10-те свежи парчета от чисто новия албум на No More Many More: 
 
1. Един от тях 
За тази песен No More Many More се възползва от интригуваща възможност да покаже творческата си енергия. Първоначално записана за конкурс на БНР, сега Един от тях се превръща в заглавната песен на предстоящия албум, който излиза през декември. Макар и продукт на спонтанна креативност и никакъв предварителен план, групата смята, че това е едно от най-силните парчета в четвъртия им албум и затова го кръщава на нея. 
 
2. Няма бивши хъшове
Това е песента, по която бандата работи с актьора бунтар Валери Йорданов, с участието и на дъщеря му Яна, а това е вторият им съвместен проект, след "Полуизяден" за филма "Шекспир като улично куче". Приятелството между Валери и No More Many More е скорошно, но – съдбовно. Музиката и текстът на второто парче имат пряка връзка с конфликтната ситуация в Народния театър, а бандата непоколебимо подкрепя позицията на Валери, който застава твърдо на страната на Александър Морфов. Публиката чу премиерата на песента на живо на концерта по случай 10-годишнината на групата, а видеото, с архивни кадри от постановката "Хъшове", е в YouTube канала на бандата. 
 
3. Остани човек
Групата умело си служи със сатиричен тон, когато се обръща точно към онези, които винаги гледат на света през едни …"други" очи. Това са хората, които виждат конспирации навсякъде, от новия световен ред през несъществуването на COVID-19 до гледните точки за войната в Украйна. Уж се боят от Големия Лош Свят, но доброволно поставят живота си на показ онлайн. Групата хумористично посочва, че техните лични данни може да не са толкова лични, колкото си мислят в тази дигитална ера. 
 
4. Напорист хамелеон
В това парче групата навлиза в състезателния свят на онези, които няма да се спрат пред нищо, за да се изкачат по стълбата на успеха. Песента разказва за безмилостното преследване на лична изгода, често за сметка на другите. И все пак – песента ни напомня и една универсална истина – вселената си знае работата. В крайна сметка, всеки успех си има цена и няма как да избягаме от космическия баланс. Както казва Методи Кръстев: "няма мърдане".
 
5. Призрак
В тази интроспективна песен групата отдава почит на приятел, който са загубили. "Призрак" навлиза в един друг свят, където душата като фантом размишлява върху живота, който някога е водила - достойно ли е живяла и дали е взела правилните решения.  Текстът рисува трогателна картина на перспективата на призрака, докато той наблюдава живота на любимите си хора, неспособен да им каже, че е до тях. 
 
6. Цар на скандала
Песента дава сцена на уникална комбинация от музикални таланти. Музиката е дело на китариста Камен, а лириката този път е общ резултат от вдъхновението не само на обичайния заподозрян по текстовете Методи, но и на Радо. В Цар на скандала, бандата отново задава въпроси, вместо да представя готови отговори. 
 
7. У дома
Групата улавя същността на един свят в катаклизъм по време на пандемията COVID-19. Песента представя преживяването на човек, затворен в убежището на своя дом. "У дома" е искрен размисъл за издръжливостта на човешкия дух, за адаптацията и търсенето на свързаност през тези предизвикателни времена.
 
8. Не сега и не днес
Бандата се впуска в дързък звуков експеримент, разширявайки границите на своята музикална идентичност. Песента представлява значително отклонение от обичайния звук на No More Many More, включвайки сливане на хип-хоп и електронни и дъбстеп елементи. Слушателите с по-задълбочен поглед над нещата, ще открият теми за войната в Украйна, както и за тенденцията на обезличаване. Песента изтъква един обезпокояващ стремеж в обществото - не да сме различни, а да сме еднакви.  
 
9. Остави всички
Сурово и нефилтрирано изпълнение, в което приносът на Камен и Радо се откроява като особено силен и емоционален. Текстът е "почти” автобиографичен, а елементът на изненада е в края на песента. Заслушайте се в аутрото. 
 
10. Както винаги 
Под повърхността на музиката и константно силните текстове - внимателните слушатели ще разкрият разнообразен звуков пейзаж, който отличава тази песен и целия нов албум, на No More Many More. Перфектната комбинация за нови и стари фенове на бандата с бруталните бас линии от Гриша, синтове и пиано на Мартин, който се грижи също и за микс и мастеринг. 
 

Свързани новини

Вълшебно бг трио с концерт на Острова

11.04.2023

Концерт за солидарност с Украйна

24.03.2022