Б.Т.Р. свирят на голям концерт в Операта

В навечерието на Рождество Христово, момчетата от Б.Т.Р. и фондация "Нашият Дом е България" ви канят за четвърта поредна година на тържествен християнски концерт - "Новорождение". 
 
Това музикално пиршество от различни звуци ще се състои на 20 декември от 19:30 часа в голямата зала на Софийска опера и балет. В Операта ще прозвучат и вековни църковнославянски песнопения, както и емблематични християнски и традиционни български фолклорни песни. Вокалните изпълнения ще бъдат съпътствани от качествен художествен прочит на текстове от Свещеното писание, на фона на симфонични изпълнения от класически оркестър и дори оперни арии. 
 
Тази година в концерта за първи път ще прогърми и здрава, но и лирична рок музика, представена от легендарната група Б.Т.Р.  Наско, Славчо, Илиян и Ванката от бандата са подготвили специални акустични версии на своите балади, както и няколко коледни песни, които рядко изпълняват на живо.  
 
В Благотворителния рождественски концерт в прослава на Богомладенеца ще участват с църковнославянски песнопения Софийския свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов. Дебют ще направи и Смесеният хор при храм "Света София" с диригент Славил Димитров, който беше създаден неодавна. Музиканти от Софийската филхармония също ще бъдат на сцената.  
 
За фолклора ще погрижат солисти от ансамбъл "Филип Кутев. Зрителите в залата ще видят фолклорната легенда Гуна Иванова, заедно с внучките си Ива и Велислава Костадинови, които ще изпълнят богородична коледна песен. Класическата музикална част ще бъде поверена на Братя Владигерови - Александър и Константин, които са внуци на Панчо Владигеров. Основни участници в тези концерти са и струнен оркестър "Quarto Quartet". Женски хор "Нуша", със солист и диригент Нели Андреева, ще пренесе публиката в дълбоките води на християнските песнопения. 
 
Свещените текстове от Библията ще бъдат четени и пресъздавани от актьорите Мариан Маринов и Янко Лозанов, и водещите на концерта - Галина Димитрова 
и Пламен Пламенов Мирянов. 
 
Тази година събраните средства ще бъдат дарени от фондация "Нашият дом е България" на първото и единствено изцяло православно училище "Свети седмочисленици" в Ловеч. Училището сега е до 4 клас и е под закрилата на ловчанския митрополит Гавриил, като идеята е да стане до 7 клас. В училището всеки час започва с молитва.
 
Билети продажба: operasofia.bg.
 

Свързани новини

Дъщерята на Наско участва в поредицата

01.06.2023

Б.Т.Р. с концерт със симфоничен оркестър

10.04.2023

Б.Т.Р. с нова песен

19.01.2022

Чуй Б.Т.Р. и Щурците в "Не за мен"

17.09.2021

Б.Т.Р. с нов сингъл и концерти през май

13.04.2021